Percutane elektrolysetherapie

Percutane Elektrolysetherapie, ook wel bekend als PNE of EPTE, is een innovatieve behandelmethode voor pezen met (chronische) tendinopathieën. De opleiding percutane elektrolysetherapie leidt je op tot elektrolyse-specialist.

Een impressie van een cursus bij Enraf-Nonius

Inschrijven voor

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Je ontvangt binnenkort per e-mail een bevestiging van je inschrijving.

Geen data bekend of volgeboekt

Meld je aan om updates te ontvangen

Deze cursus is volgeboekt, of er zijn nog geen nieuwe data bekend. Het is op dit moment dus niet mogelijk om je in te schrijven. We ontvangen graag de onderstaande gegevens zodat we je op de hoogte kunnen houden als er plekken vrij komen of nieuwe data beschikbaar zijn.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Bedankt voor het inschrijven.

Vul je gegevens in

Om dit bestand te kunnen downloaden hebben wij je e-mailadres nodig.

Bestand downloaden

Bedankt voor je aanvraag, de download zal nu starten in een nieuw venster.

Percutane elektrolysetherapie cursussen (1)

Filter op:

Percutane elektrolysetherapie cursussen (1)

Filter op categorie:
Filter op:

Opleiding Percutane elektrolysetherapie – Pezen

2 dagen - 10 juli 2020

Percutane electrolyse en fysiotherapie

Enraf-Nonius biedt sinds september 2017 de opleiding PNE voor percutane electrolyse aan. Dit is een innovatieve behandelmethode voor pezen met (chronische) tendinopathieën. In tegenstelling tot dergelijke percutane elektrolyse-therapieën zorgt PNE in combinatie met het Physio Invasiva-apparaat, met zijn hoge intensiteit, voor een uniek behandelresultaat.

PNE is een hooggedoseerde therapie van percutane electrolyse. Bij deze vorm van percutane electrolyse is de eenheid van de toegediende stroomintensiteit 3.0 milliampère (mA).

Deze mate van dosering blijkt effectief te zijn voor een structureel pees- of weefselherstel bij uw patiënten. Onderzoek van Padrón-Benitez en Rojas-Mederos (2016) toont namelijk aan dat het direct elektrolytische effect enkel optreedt bij een hoge intensiteit, wat resulteert in een voorspoedig weefsel- of peesherstel.

Een behandeling met PNE duurt 3 x 3 seconden. Bovenstaand onderzoek toont tevens het belang van een korte behandelduur aan. De elektrolyse ontstaat namelijk enkel bij percutane elektrolyse-therapieën met een hoge dosering en een korte behandelduur: 3 mA en 3 x 3 seconden blootstelling. Deze behandeling is niet pijnlijker dan andere electrolyse technieken.

De Physio Invasiva leent zich overigens tevens perfect voor de toepassing van EPTE.

Extra behandelmogelijkheden bij complexe klachten

Met de PNE-therapie zijn veel structuren, die bindweefsel bevatten, te behandelen.

Percutane electrolyse biedt je een extra behandelarsenaal bij complexe klachten van je patiënten.

Tijdens de opleiding PNE leert u direct het toepassen van naaldtechnieken onder echogeleiding, zowel in-plane als out-of-plane. Juist deze combinatie van naaldtechnieken is essentieel, omdat bepaalde structuren enkel te prikken zijn door een combinatie van in-plane met out-of-plane, zoals een focale plek in de achillespees.

Tot slot is het van belang dat je voor het volgen van de opleiding PNE ervaring heeft met musculoskeletale echografie. Dit betekent dat je een afgeronde basisopleiding musculoskeletale echografie heeft afgerond en over pathologische kennis beschikt. Beide aspecten zijn van belang voor een optimale inzet van therapieën voor percutane electrolyse.