Percutane Neuromodulatie PENS

Percutane Neuromodulatie is een innovatieve, nieuwe en minimaal invasieve behandeling voor musculoskeletale pijn waarbij elektrische stimulatie wordt gegeven door middel van een kleine naald in het perifere zenuwstelsel. Deze methode kan heel effectief zijn voor de behandeling van: pijn, verbeteren motor control en range of motion. Een zeer effectieve techniek voor (langdurige) pijn! Nieuwe pijndempende technieken die oorspronkelijk zijn ontwikkeld voor aanhoudende pijn. De opleiding percutane neuromodulatie PENS leidt je op tot neuromodulatie-specialist.

Een impressie van een cursus bij Enraf-Nonius

Inschrijven voor

Geen data bekend of volgeboekt

Meld je aan om updates te ontvangen

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Bedankt voor het inschrijven.

Vul je gegevens in

Om dit bestand te kunnen downloaden hebben wij je e-mailadres nodig.

Bestand downloaden

Bedankt voor je aanvraag, de download zal nu starten in een nieuw venster.

Percutane Neuromodulatie PENS cursussen (6)

Filter op:

Percutane Neuromodulatie PENS cursussen (6)

Filter op categorie:
Filter op:

Opleiding percutane neuromodulatie PENS – Percutane elektrische zenuwstimulatie

2 dagen - 4 oktober 2024

Introductie percutane electrolyse (gratis)

0.5 dagen - 17 september 2024
Percutane Electrolyse Therapie

Opleiding percutane electrolyse therapie deel 1

2.5 dagen - 8 juli 2024

Percutane Electrolyse deel 2 Pezen en Bursae

1 dag - 8 oktober 2024

*nieuw* Percutane Electrolyse deel 3 Pezen Advanced

1 dag - 26 november 2024

Terugkomdag Percutane Electrolyse

0.5 dagen - 31 mei 2024

Percutane neuromodulatie PENS

Percutane Elektrische Zenuw Stimulatie is een effectieve techniek op het gebied van invasieve fysiotherapie. Met PENS kunnen we de functie van het perifere zenuwstelsel en het centrale zenuwstelsel beïnvloeden. Diepgaande kennis van de anatomie van het menselijklichaam, in combinatie met echografie en Dry Needle-naalden, helpen ons om onze patiënten op een effectieve manier te behandelen. PENS moet pijnloos worden uitgevoerd en het is een snelle techniek zonder bijwerkingen. PENS bestaat uit het plaatsen van naalden in speciale delen van het lichaam (ledematen of romp) om de zenuwen direct te stimuleren met elektrische stroom. Door PENS voelen veel patiënten op korte termijn verlichting van hun pijnklachten.

Opleiding percutane neuromodulatie PENS

Tijdens de opleiding percutane neuromodulatie PENS word je opgeleid tot Percutane Neuromodulatie specialist (PENS) waarmee je binnen jouw behandelplan, op lokaal en segment zenuwniveau, een specifieke invasieve applicatie kunt toepassen voor pijndemping.

Het zenuwstelsel regelt alle functies van ons lichaam. Het bestaat uit neuronen die met elkaar verbonden zijn om informatie te verzenden van afgelegen delen van het lichaam naar het centrum en omgekeerd. Het goed functioneren van het menselijk lichaam is gerelateerd aan de hoeveelheid van deze verbindingen en hun werking. De functies van onze spieren, pezen, ligamenten, botten en interne organen worden aangestuurd door het zenuwstelsel. Als het zenuwstelsel verstoord raakt, beïnvloedt dat de communicatie tussen de genoemde structuren. Ons lichaam heeft het vermogen om zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden, daarom verbergen ze vaak het echte probleem door andere structuren te belasten. Compensaties en aangetaste structuren kunnen echter op de lange termijn de symptomen van onze patiënten veroorzaken. Het zenuwstelsel wordt bestuurd door bio-elektriciteit (elektrische energie komt vrij als gevolg van een biochemische reactie). Bio-elektrische potentialen kunnen verschillende richtingen hebben, bijvoorbeeld van het perifere zenuwstelsel naar het centrale zenuwstelsel of andersom. Met het oog op deze relaties zijn er verschillende methoden ontwikkeld die gebaseerd zijn op elektrostimulatie. Het doel van deze methoden kan bijvoorbeeld het veranderen van pijnsymptomen zijn door elektrische stimulatie van het epineurium.