Cursussen voor de fysiotherapie

Bij Enraf-Nonius zijn verschillende cursussen te volgen waarin interactie en kennisdeling centraal staan. Wil je starten met echografie of shockwavetherapie? Of ben je vergevorderd en klaar voor de masterclasses? Wij bieden diverse (KNGF-) geaccrediteerde cursussen voor de fysiotherapie aan. Zorg voor een continue prikkel als bewegingsspecialist en haal het maximale uit jezelf.

Een impressie van een cursus bij Enraf-Nonius!

Inschrijven voor

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Je ontvangt binnenkort per e-mail een bevestiging van je inschrijving.

Geen data bekend of volgeboekt

Meld je aan om updates te ontvangen

Deze cursus is volgeboekt, of er zijn nog geen nieuwe data bekend. Het is op dit moment dus niet mogelijk om in te schrijven. We ontvangen graag de onderstaande gegevens zodat we je op de hoogte kunnen houden als er plekken vrij komen of nieuwe data beschikbaar zijn.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Bedankt voor het inschrijven.

Vul je gegevens in

Om dit bestand te kunnen downloaden hebben wij je e-mailadres nodig.

Bestand downloaden

Bedankt voor je aanvraag, de download zal nu starten in een nieuw venster.

Alle cursussen (17)

Filter op:

Alle cursussen (17)

Filter op categorie:
Filter op:

Eendaagse introductiecursus echografie

1 dag - 17 oktober 2019

Basisopleiding echografie (post-hbo)

6 dagen - 6 november 2019

Basiscursus shockwavetherapie

0.5 dagen - 23 oktober 2019

Introductiecursus excentrische flywheel training

0.5 dagen - 15 oktober 2019

Masterclass (advanced) echografie Schouder

1 dag - 15 november 2019

Masterclass (advanced) echografie Pathologie Bovenste Extremiteit

2 dagen - 8 november 2019

Masterclass (advanced) echografie Elleboog

1 dag - 29 november 2019

Masterclass (advanced) echografie Knie

1 dag - 26 november 2019

Masterclass (advanced) echografie Kleurendoppler

1 dag - 1 oktober 2019

Masterclass (advanced) echografie Heup

1 dag - 1 november 2019

Masterclass (advanced) Echografie Handtherapie

Geen data bekend

Masterclass (advanced) echografie Enkel/Voet

Geen data bekend

Echografie Oefenscandagen (gratis)

1 dag - 8 oktober 2019

Enraf-Nonius Familydag (gratis)

1 dag - 14 november 2019

Workshop gefocusseerde shockwavetherapie (gratis)

1 dag - 5 oktober 2019

Basiscursus en Masterclass Echografie Handtherapie

Geen data bekend

Opleiding Percutane Elektrolyse Therapie – deel 1 pezen

Geen data bekend

Cursussen voor de fysiotherapie

Enraf-Nonius biedt verschillende geaccrediteerde cursussen voor de fysiotherapie aan. Voor jou als fysiotherapeut staan interactie en kennisdeling centraal tijdens deze cursussen. We bieden voor zowel beginnende als ervaren fysiotherapeuten cursussen aan, welke merendeel (KNGF-)geaccrediteerd zijn.

Het cursusaanbod van Enraf-Nonius bestaat uit Echografie, Shockwavetherapie, Percutaneous Needle Electrolysis (PNE) en Excentrische Flywheel Training

Voor echografie heb je de keuze uit een introductiecursus, waarin je alles leert over de basisbeginselen van echografie. Naast de introductiecursus kan je de basisopleiding Echografie met snijzaalonderwijs (post-hbo) volgen. Tijdens deze zesdaagse musculoskeletale opleiding leer je alles over het scannen van de zes extremiteiten. Door het in Nederland unieke snijzaalonderwijs krijg je een perfect inzicht in de driedimensionale anatomie. Voor de vergevorderde echografist zijn er diverse masterclasses te volgen. Onder meer voor kleurendoppler, de schouder, elleboog, heup, knie en enkel/voet. Ook heb je de mogelijkheid tot het volgen van een cursus Echografie Handtherapie en de gratis Oefenscandagen.

Verder biedt Enraf-Nonius een zeer praktische basiscursus shockwavetherapie aan en wordt er jaarlijks een workshop voor gefocusseerde shockwavetherapie georganiseerd.

Ook biedt Enraf-Nonius de opleiding Percutaneous Needle Electrolysis (PNE) aan. Dit is een innovatieve behandelmethode voor chronische tendinopathieën, bursitiden, capsulo- en ligamentaire klachten, entrapment-neuropathieën en acute myogene klachten. In tegenstelling tot dergelijke percutane elektrolyse-therapieën zorgt PNE in combinatie met het Physio Invasiva-apparaat, met zijn hoge intensiteit, voor een uniek behandelresultaat. Het direct elektrolytische effect treedt namelijk enkel op bij een hoge intensiteit. De Physio Invasiva leent zich overigens tevens perfect voor de toepassing van EPTE.

PNE biedt je een extra behandelarsenaal bij complexe klachten van jouw patiënten. De opleiding is onderverdeeld in drie delen, namelijk: pezen (deel 1), spieren (deel 2) en ligamentaire, capsulaire, bursale klachten en zenuwen (deel 3).

Tot slot kan je de Introductiecursus Excentrische Flywheel Training volgen waarin je alles te weten komt over de inzetbaarheid en voordelen van deze effectieve trainingsmethode voor de fysiotherapie.

Ben je op zoek naar innovatie als fysiotherapeut? Zorg voor een continue prikkel als bewegingsspecialist en haal het maximale uit jezelf!


Voor vrijblijvend advies en hulp

Neem contact met ons op