Cursussen voor de fysiotherapie

Bij Enraf-Nonius kan je verschillende innovatieve cursussen volgen waarin interactie en kennisdeling centraal staan! Wil je starten met echografie of shockwavetherapie? Of ben je vergevorderd en klaar voor één van onze masterclasses? Wij bieden diverse cursussen voor de fysiotherapie aan, waarvan het merendeel geaccrediteerd zijn. Zorg voor een continue prikkel als bewegingsspecialist en haal het maximale uit jezelf!

Een impressie van een cursus bij Enraf-Nonius!

Inschrijven voor

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Je ontvangt binnenkort per e-mail een bevestiging van je inschrijving.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Bedankt voor het inschrijven.

Vul uw gegevens in

Om dit bestand te kunnen downloaden hebben wij uw e-mailadres nodig.

Bestand downloaden

Bedankt voor uw aanvraag, de download zal nu starten in een nieuw venster.

Alle cursussen (14)

Filter op:

Alle cursussen (14)

Filter op categorie:
Filter op:
1 dag - 20 november 2018

Introductiecursus excentrische flywheel training

2 dagen - 23 november 2018

Opleiding PNE: Percutaneous Needle Electrolysis – deel 1 pezen

1 dag - 12 december 2018

Eendaagse introductiecursus echografie

1 dag - 29 november 2018

Symposium gefocusseerde shockwavetherapie

6 dagen - 23 januari 2019

Basisopleiding echografie (post-hbo)

Geen data bekend

Basiscursus en Masterclass Echografie Handtherapie

Geen data bekend

Masterclass (advanced) Echografie Handtherapie

1 dag - 18 januari 2019

Masterclass (advanced) echografie Elleboog

1 dag - 5 april 2019

Masterclass (advanced) echografie Kleurendoppler

1 dag - 16 november 2018

Masterclass (advanced) echografie Schouder

1 dag - 30 november 2018

Masterclass (advanced) echografie Knie

1 dag - 19 maart 2019

Masterclass (advanced) echografie Enkel/Voet

0.5 dagen - 6 december 2018

Basiscursus shockwavetherapie

1 dag - 4 juni 2019

Masterclass (advanced) echografie Heup


Cursussen voor de fysiotherapie

Enraf-Nonius biedt verschillende geaccrediteerde cursussen voor de fysiotherapie aan. Voor u als fysiotherapeut staan interactie en kennisdeling centraal tijdens deze cursussen. We bieden voor zowel beginnende als ervaren fysiotherapeuten cursussen aan, welke merendeel (KNGF-)geaccrediteerd zijn.

Het cursusaanbod van Enraf-Nonius bestaat uit echografie, shockwavetherapie, Percutaneous Needle Electrolysis (PNE) en Excentrische Flywheel Training

Voor echografie heb je de keuze uit een introductiecursus, waarin je alles leert over de basisbeginselen van echografie. Naast de introductiecursus kan je de basisopleiding Echografie met snijzaalonderwijs (post-hb0) volgen. Tijdens deze zesdaagse musculoskeletale opleiding leer je alles over het scannen van de zes extremiteiten. Door het in Nederland unieke snijzaalonderwijs krijg je een perfect inzicht in de driedimensionale anatomie. Voor de vergevorderde echografist zijn er diverse masterclasses te volgen. Onder meer voor kleurendoppler, de schouder, elleboog, heup, knie en enkel / voet. Ook heb je de mogelijkheid tot het volgen van een cursus Echografie Handtherapie en de gratis trainingsdagen.

Verder biedt Enraf-Nonius een zeer praktische Basiscursus Shockwavetherapie aan en wordt er tweejaarlijks een symposium voor gefocusseerde shockwavetherapie georganiseerd.

Ook biedt Enraf-Nonius sinds september 2017 de opleiding Percutaneous Needle Electrolysis (PNE) aan. Dit is een innovatieve behandelmethode voor chronische tendinopathieën, bursitiden, capsulo- en ligamentaire klachten, entrapment-neuropathieën en acute myogene klachten. In tegenstelling tot dergelijke percutane elektrolyse-therapieën zorgt PNE in combinatie met het Physio Invasiva-apparaat, met zijn hoge intensiteit, voor een uniek behandelresultaat. Het direct elektrolytische effect treedt namelijk enkel op bij een hoge intensiteit. De Physio Invasiva leent zich overigens tevens perfect voor de toepassing van EPTE.

PNE biedt je een extra behandelarsenaal bij complexe klachten van uw patiënten. De opleiding is onderverdeeld in drie delen, namelijk: pezen (deel 1), spieren (deel 2) en ligamentaire, capsulaire, bursale klachten en zenuwen (deel 3).

Tot slot kunt u de Introductiecursus Excentrische Flywheel Training volgen waarin je alles te weten komt over de inzetbaarheid en voordelen van deze effectieve trainingsmethode voor de fysiotherapie.

Ben je op zoek naar innovatie als fysiotherapeut? Zorg voor een continue prikkel als bewegingsspecialist en haal het maximale uit jezelf!


Voor vrijblijvend advies en hulp

Neem contact met ons op