Inschrijven voor

Geen data bekend of volgeboekt

Meld je aan om updates te ontvangen

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Bedankt voor het inschrijven.

Vul je gegevens in

Om dit bestand te kunnen downloaden hebben wij je e-mailadres nodig.

Bestand downloaden

Bedankt voor je aanvraag, de download zal nu starten in een nieuw venster.

Workshop Hoogenergetische inductietherapie (HEIT)

Tijdens deze workshop hoogenergetisch inductietherapie verwerf je een breed inzicht in alle facetten van magneetveld therapie. Een uiterst efficiënte workshop waarin je praktisch kennismaakt met hoogenergetisch inductietherapie en alle relevante kennis voor gebruik in de praktijk meekrijgt.

CursusInformatie

Workshop Hoogenergetische inductietherapie (HEIT)
Prijs Gratis
Duur 0.5 dagen
Studie uren 0 uren

Hoogenergetische inductietherapie (HEIT) is een relatief nieuwe vorm van therapie die kan worden toegepast bij verschillende aandoeningen en klachten, zoals chronische pijn, ontstekingen en sportblessures. Het is gebaseerd op het gebruik van hoogfrequente elektromagnetische velden om het genezingsproces in het lichaam te stimuleren en te versnellen.

Indicaties

Sinds sterke elektromagnetische velden wereldwijd zijn goedgekeurd, worden ze op grote schaal gebruikt voor een groot aantal indicaties. Hoogenergetische inductietherapie biedt een breed scala aan aanbevelingen voor statische en/of dynamische behandeling van aandoeningen:

  • Stimulatie van spierweefsel
  • Artrose
  • Slecht genezende fracturen
  • Zenuwregeneratie
  • Algemene pijnbestrijding
  • Degeneratieve gewrichtsaandoeningen
  • Verbetering van bloedcirculatie
  • Tendinopathieën
  • Urine-incontinentie

Pijnbestrijding

Het onderzoek naar het gebruik van elektronische velden voor pijnbestrijding richt zich op de verschillende mechanismen van pijnproductie. Deze elektromagnetische velden verhogen de drempel van pijngevoeligheid en activeren het anticoagulatiesysteem. Daarnaast stimuleren sterke elektromagnetische velden de productie van opioïde peptiden, activeren ze mestcellen en verhogen ze de elektrische capaciteit van spiervezels.

Een sterk magnetisch veld van 3 tesla, wat ongeveer 600 keer sterker is dan een normale magneetstaaf. Dit sterke magnetisch veld stimuleert zenuwcellen, spieren en bloedvaten omdat deze toepassing van energie tot een fysiologische verandering en/of stimulatie leidt waarmee therapeutische effecten worden bereikt.

Elektroforese

Magnetische velden creëren elektrische velden en andersom, denk hierbij aan het draadlos opladen van een mobiele telefoon of tandenborstel.

Eiwitten, cellen, moleculen en atomen in het lichaam reageren op deze elektromagnetische velden via elektroforese. Elektroforese is een natuurkundig proces waarbij geladen deeltjes door een medium bewegen onder invloed van een elektrisch veld.

Met de spanningsverandering die door de hoogenergetische inductietherapie wordt geïnduceerd, wordt de regeneratie van een normale rustmembraanpotentiaal vergemakkelijkt. Normaal gesproken kunnen de passief passerende moleculen weer door de celmembraan naar binnen en naar buiten. De energieproductie in de mitochondriën kan weer op gang komen en de normale functie van de Na+/K+-pomp wordt ondersteund. Hierdoor worden de voorwaarden voor normalisering van de celfuncties hersteld.


Docenten

Sjaco Jordens
Sjaco Jordens Fysiotherapeut, Manueel therapeut, Echografist (MSU), Percutane Electrolyse- en Shockwave-specialist

Wanneer kan je deze opleiding volgen?

Bekijk onderstaande agenda voor de eerstvolgende startdata van de opleiding.

Er zijn nog geen aankomende data bekend.

Gerelateerde producten

Compact-II
nieuw

Compact-II

Voor vrijblijvend advies en hulp

Neem contact met ons op