Inschrijven voor

Geen data bekend of volgeboekt

Meld je aan om updates te ontvangen

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Bedankt voor het inschrijven.

Vul je gegevens in

Om dit bestand te kunnen downloaden hebben wij je e-mailadres nodig.

Bestand downloaden

Bedankt voor je aanvraag, de download zal nu starten in een nieuw venster.

Advanced opleiding Echografie Handtherapie [level 2]

Deze advanced opleiding handtherapie is een verdieping van de in de basiscursus opgedane kennis en vaardigheden met betrekking tot de anatomie, pathologie en echografische diagnostische vaardigheden van de onderarm, pols, hand en vingers.

CursusInformatie

Advanced opleiding Echografie Handtherapie [level 2]
Prijs €495,-
Eerste startdatum 21 juni Alle cursusdata
Duur 2 dagen
Studie uren 2 uren
Accreditatie 15 punten (Kwaliteitshuis Fysiotherapie) 15 punten (KNGF/KRF) 15 punten (Keurmerk Fysiotherapie/SKF)

Advanced opleiding echografie handtherapie

De advanced opleiding echografie handtherapie vindt plaats in het Enraf-Nonius Experience lab. Voor de gevorderde echografist zijn deze 2 cursusdagen op Advanced level en een vervolg op het ESSR-pols-protocol dat in de basiscursus werd geleerd. Het ESSR-pols-protocol wordt dus als bekend verondersteld.

Algemeen doel:

Het algemene doel is dat de cursist op gespecificeerd niveau diepgaande kennis over de anatomie en pathologie van pols, hand en vingers opdoet en een gedetailleerd echografisch diagnostisch onderzoek kan uitvoeren van de onderarm, pols, hand en vingers. Deze kennis en echografische vaardigheden kan de cursist inzetten binnen het klinisch redeneerproces van de hand en kan daarmee de bevindingen vanuit het functieonderzoek toetsen.

Globale inhoud:

Deze cursus geeft een verdieping van de anatomische kennis door middel van verdieping scantechnieken van de pols, carpale tunnel, duim en vingers, uitgebreide pathologie van de onderarm, pols, vingers en duim.
Er is aandacht voor de diagnostische echografische vaardigheden binnen het fysiotherapeutisch onderzoek in theorie. Hier wordt tijdens interactieve presentaties op teruggekomen. Tijdens de hands-on-uren en pathologie-presentaties wordt ingegaan op hoe de echografie het klinisch redeneren en het fysiotherapeutisch handelen ondersteunt. Er zijn ook specifieke casuïstieken, zoals polsklachten, reuma en de triggerfinger, opgenomen in de cursus; deze worden uitgebreid behandeld.

Specifieke leerdoelen

 • de cursist leert de 3 dimensionale topografische- en functionele anatomie van de laterale- en mediale elleboog, onderarm, pols, hand en vingers.
 • de cursist leert het echografisch geprotocolleerd scannen van diverse anatomische structuren in de laterale- en mediale elleboog, extensoren compartimenten en carpale tunnel.
 • De cursist leert hoe pathologie te herkennen in echografie. De cursist krijgt (echografische) informatie over de meest voorkomende pathologieen in de laterale- en mediale elleboog, extensoren compartimenten en carpale tunnel.
 • De cursist leert echografie in te zetten binnen het klinisch redeneerproces van de hand en kan daarmee de bevindingen vanuit het functieonderzoek toetsen.
 • Casuïstiek: Wrist masses, Reuma, Trigger finger

 

Opleidingsprogramma

 • Dag 1
  Anatomie pols en hand; MSU van pols met transducerposities, normaalbeelden, pathologie en casuïstiek
 • Dag 2
  MSU van hand en vingers met transducerposities, normaalbeelden

Praktische informatie en voorwaarden

Doelgroep: Algemeen Fysiotherapeuten, Manueel Therapeuten, Sportfysiotherapeuten, Handtherapeuten die reeds een basiscursus MSU hebben gevolgd.

 • Prijs is incl. koffie/thee, 2 x broodmaaltijd en syllabi
 • Incl. toegang tot het Engelstalige eLearning platform van Sonoskills met materiaal uit de basiscursus om uw kennis op te frissen
 • Benodigde vooropleiding: basiscursus MSU of gelijkwaardig
 • Cursusleiding: Dhr. E. van Oort
 • Certificaat: bij 100% aanwezigheid ontvangt de deelnemer een certificaat als bewijs van deelname
 • Accreditatie: 15 punten KNGF/KRF, Keurmerk Fysiotherapie/SKF en/of Kwaliteitshuis Fysiotherapie (Vakinhoudelijk Algemeen, Sportfysiotherapie, Manueelfysiotherapie)
 • Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 15

Betaling: 14 dagen voor aanvang van de cursus ontvangt u een factuur. Deze dient voor aanvang van de cursus te zijn voldaan.

Annulering: Annulering van de inschrijving kan alleen schriftelijk. Bij annulering tot 1 maand voor de eerste cursusdag wordt 10% van het totale cursusgeld in rekening gebracht. Bij annulering 1 maand tot 14 dagen voor de eerste cursusdag wordt 25% van het totale cursusgeld in rekening gebracht. Bij latere annulering wordt 50% van het totale cursusgeld in rekening gebracht.


Docenten

Ferd Serton, MSc
Ferd Serton, MSc Fysiotherapeut, Manueel Therapeut, Echografist MSU, Handtherapeut

Accreditatie

15 punten (Kwaliteitshuis Fysiotherapie)
15 punten (KNGF/KRF)
15 punten (Keurmerk Fysiotherapie/SKF)

Wanneer kan je deze opleiding volgen?

Bekijk onderstaande agenda voor de eerstvolgende startdata van de opleiding.

Datum

Locatie

Duur cursus

21 juni Amersfoort 2 cursusdagen Inschrijven

Gerelateerde producten

SonoScape P12 Elite
Nu tijdelijk GRATIS met 23.8 inch scherm

SonoScape P12 Elite

SonoScape X3

SonoScape X3

SonoScape E2 Expert

SonoScape E2 Expert

Voor vrijblijvend advies en hulp

Neem contact met ons op