Percutane electrolyse therapie

Percutane electrolyse therapie, ook wel bekend als PNE, EPTE of EPI, is een licht-invasieve behandelmethode voor o.a. pezen met (chronische) tendinopathieën. De opleiding percutane electrolyse therapie leidt je op tot elektrolyse-specialist.

Een impressie van een cursus bij Enraf-Nonius

Inschrijven voor

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Je ontvangt binnenkort per e-mail een bevestiging van je inschrijving.

Geen data bekend of volgeboekt

Meld je aan om updates te ontvangen

Let op! Deze cursus is volgeboekt, of er zijn nog geen nieuwe data bekend. Het is op dit moment dus niet mogelijk om je in te schrijven. We ontvangen graag de onderstaande gegevens zodat we je op de hoogte kunnen houden als er plekken vrij komen of nieuwe data beschikbaar zijn.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Bedankt voor het inschrijven.

Vul je gegevens in

Om dit bestand te kunnen downloaden hebben wij je e-mailadres nodig.

Bestand downloaden

Bedankt voor je aanvraag, de download zal nu starten in een nieuw venster.

Percutane electrolyse therapie cursussen (3)

Filter op:

Percutane electrolyse therapie cursussen (3)

Filter op categorie:
Filter op:

Introductie percutane electrolyse (gratis)

0.5 dagen - 25 januari 2022

Opleiding percutane electrolyse therapie

2.5 dagen - 11 februari 2022

Terugkomdag Percutane Electrolyse

0.5 dagen - 21 januari 2022

Percutane electrolyse therapie

Percutane electrolyse therapie is een licht-invasieve behandelmethode dat ingezet wordt voor korte en langdurige klachten aan pezen, spieren en gewrichten. Onder echogeleiding wordt een dunne naald zorgvuldig aangebracht in de aangedane structuur, waarna een galvanisch stroompje wordt toegediend. Hierdoor ontstaat lokaal een elektrolytisch effect dat verschillende fysiologische ontstekingsreacties veroorzaakt dat nodig is voor de generatie van nieuw, gezond weefsel. Percutane electrolyse therapie is effectief op o.a. chronische tendinopathieën, maar ook bij bursitiden, capsulo– en ligamentaire klachten, entrapment–neuropathieën en acute myogene klachten.

Opleiding percutane electrolyse therapie

Tijdens de opleiding Percutane Electrolyse therapie word je opgeleid tot Percutane Electrolyse specialist (PNE, EPTE en EPI) waarmee je binnen jouw behandelplan, op lokaal en weefselspecifiek niveau, een specifieke invasieve applicatie kunt toepassen voor onder andere chronische tendinopathieën bij peesklachten. De opleiding bevat alle vormen van Percutane Electrolyse therapie oa. PNE, EPTE en EPI. Onze docenten zijn geschoold in deze vormen en passen het ook dagelijks in praktijk toe. De opleiding Percutane Electrolyse therapie is een totaal concept waarin alle verschillende indicaties aan bod komen, verdeeld over 2 achtereenvolgende dagen.

Percutane electrolyse therapie met Endomed 182

De toepassing van Percutane Electrolyse therapie gebeurt met behulp van de Endomed 182 electrolyse. De Endomed 182 electrolyse is het eerste apparaat dat speciaal ontwikkeld is voor het gebruik van deze innovatieve therapie in de fysiotherapie met alle vormen van Percutane Electrolyse therapie (PNE, EPTE en EPI). De Endomed 182 voldoet aan de eisen van de CE-markering voor medische apparatuur (MDD 93/42/EEC).