Inschrijven voor de nieuwsbrief

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Bedankt voor het inschrijven.

Vul je gegevens in

Om dit bestand te kunnen downloaden hebben wij je e-mailadres nodig.

Bestand downloaden

Bedankt voor je aanvraag, de download zal nu starten in een nieuw venster.

Extra cursus musculoskeletale echografie ingelast

Extra cursus musculoskeletale echografie ingelast

De post-HBO-Opleiding echografie van Enraf-College is de uitgelezen opleiding voor echografie voor fysiotherapeuten. Gedegen theorie in combinatie met praktijkoefeningen en snijzaalonderricht maken het mogelijk dat de therapeut in zeer korte tijd een maximum aan inzicht verwerft om echografie succevol te kunnen inzetten in de praktijk.
Gezien de populariteit van deze cursus hebben we besloten een extra cyclus in te lassen.

De post-HBO-Opleiding echografie van Enraf-College is uniek qua opzet. De combinatie van theorie, praktijk en snijzaalonderricht zorgen ervoor dat u een goed inzicht krijgt in de drie-dimensionale anatomie en dat uw interpretatie van de echografische beeldvorming dramatisch zal verbeteren.

De opleiding is speciaal ontwikkeld voor de fysiotherapie. De kennis en vaardigheden die u zich eigen maakt tijdens de opleiding kunt u direct toepassen in de praktijk. De inhoud is ook geheel toegesneden op de pathologie die u dagelijks tegenkomt. Elke minuut die u steekt in deze opleiding zal zich dan ook terugbetalen in uw werk!

Dat deze benadering werkt blijkt uit het feit dat cursus na cursus in zeer korte tijd volgeboekt is. Om die reden is er een derde opleiding voor dit voorjaar ingelast. Deze zal starten in maart 2016 en loopt tot september. Deze extra ingelaste cursus zal plaatsvinden in Amsterdam.

Het anatomisch practicum zal in het Academisch Medisch Centrum (AMC) plaatsvinden. Het AMC huisvest één van de grootste en best geöutilleerde anatomische laboratoria van Nederland!

Klik hier voor het programma en de exacte data van deze cursus.
Klik hier om u in te schrijven voor deze post-HBO-Opleiding echografie

Klik hier voor het gehele overzicht van het cursusaanbod van Enraf-College met o.a. kinesiologische tapetechniek, shockwavetherpie, knierevalidatie met behulp van myofeedback en nog veel meer!

Masterclass kleurendoppler op 12 februari a.s.

De masterclass kleurendoppler (level 2) is voor ervaren musculoskeletale echografisten die kleurendoppler effectiever willen gebruiken in hun dagelijkse praktijk. Met kleurendoppler krijgt men naast 3D MSU ook informatie over (neo)vascularisatie. En als klap op de vuurpijl bieden wij deze Masterclass aan voor slecht € 95,- !

Tijdens deze masterclass worden handvaten aangereikt voor het inzetten van kleurendopplerechografie. Kleurendoppler, ook wel aangeduid als powerdoppler, is een echografische techniek waarbij de amplitude van het dopplersignaal gebruikt wordt om bewegende materie weer te geven.

U zult gedurende deze masterclass de meerwaarde van deze technologie voor het evalueren van de (neo)vascularisatie van het musculoskeletale stelsel ervaren. Het vaatbed is één van de entiteiten die met kleurendoppler goed kan worden weergegeven. Bij diverse pathologiën speelt dit een zeer grote rol. Na deze dag bent u in staat deze meerwaarde een plaats te geven in uw diagnostisch arsenaal en om onderzoek met kleurendoppler uit te voeren.

Onderwerpen die deze dag aan bod komen zijn:

  • de theorie van kleurendoppler-echografie
  • pathologiespecifieke informatie waarbij kleurendoppler-echografie een grote meerwaarde heeft
  • de praktijk van kleurendoppler-echografie (hoe scan je, wat zijn de optimale instellingen, hoe interpreteer je beelden etc.).

Op 12 februari 2016 zal de eerstvolgende Masterclass kleurendoppler plaatsvinden. De masterclass wordt gegeven door het team van SonoSkills en zal plaatsvinden bij Enraf-Nonius in Rotterdam. Het cursusgeld voor deze masterclass is slechts € 95,-.

Klik hier om u in te schrijven voor deze masterclass kleurendoppler.

Klik hier voor het gehele overzicht van het cursusaanbod van Enraf-College met o.a. kinesiologische tapetechniek, shockwavetherpie, knierevalidatie met behulp van myofeedback en nog veel meer!

Gratis Echografie trainingsdagen voor iedereen!

Als musculoskeletale echografist bent u constant in ontwikkeling. Elke dag ziet u nieuwe beelden. Hoe behulpzaam zou onafhankelijke en deskundige terugkoppeling soms niet kunnen zijn? Hoe kunt u oefenen en uw vaardigheden verbeteren in een minimum van tijd? Komt u in uw praktijk wel toe aan oefenen? Precies met deze argumenten in het achterhoofd heeft Enraf-College deze echografie trainingsdagen opgericht.En u bent vrij om de hele dag of slechts een dagdeel mee te draaien, net naar gelang uw agenda het toelaat!

Elke maand kunt u in de Enraf-Nonius trainingsruimte terecht om onder begeleiding van experts uw echografieskills te verbeteren. Of u een beginnende echografist bent of een gevorderde gebruiker, ook als u ergens anders de opleiding volgt of ergens anders een echo-apparaat heeft aangeschaft, wij doen daar niet moeilijk over – u bent van harte welkom.

Onze experts kunnen u helpen bij:

  • optimalisatie van echografische scantechnieken (hoe te scannen voor welke structuren)
  • interpretatie van beelden (wat is normaal, wat is pathologisch)
  • casuïstiek op basis van voorbeelden uit uw praktijk
  • tips en tricks omtrent gebruik van uw apparatuur (de knoppenkennis, want met de Enraf-Nonius echografieapparatuur is vaak veel meer mogelijk dan dagelijks gebruikt wordt).

Tijdens deze trainingsdagen kunt u zich even losmaken van de dagelijkse beslommeringen. U kunt zich helemaal richten op het uitdagende vakgebied van de echografist. Onze experts zullen u voorzien van de nieuwste technieken en inzichten. Door u even alleen, of samen met uw collega bij Enraf-Nonius terug te trekken en intensief en gefocust te trainen, bereikt u zo veel meer in minder tijd.

De echografie trainingsdagen worden gehouden in ons trainingscentrum in Rotterdam (van 10:00 tot 17:00 uur, inclusief lunch indien u dat wenst). De indeling zal per dag variëren, afhankelijk van wat u als deelnemer inbrengt. U bent ook vrij om slechts een deel van de dag te participeren. Wij passen ons aan uw wensen aan!
Wat zijn de kosten? Niets, bezijdens tijd en inzet – het is gratis voor MSU echografisten!!

Klik hier voor het programma en de exacte data van deze trainingsdagen.

Klik hier om u in te schrijven voor deze echografie trainingsdagen.

Klik hier voor het gehele overzicht van het cursusaanbod van Enraf-College met o.a. shockwavetherpie, knierevalidatie met behulp van myofeedback en nog veel meer!


Voor vrijblijvend advies en hulp

Neem contact met ons op