Inschrijven voor

Geen data bekend of volgeboekt

Meld je aan om updates te ontvangen

Contactformulier

Stel een vraag

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Bedankt voor het inschrijven.

Vul je gegevens in

Om dit bestand te kunnen downloaden hebben wij je e-mailadres nodig.

Bestand downloaden

Bedankt voor je aanvraag, de download zal nu starten in een nieuw venster.

Selecteer de apparatuur

Voeg toe of verwijder

Vul hier je gegevens in

Om jouw persoonlijke maandprijzen te tonen hebben we nog enkele gegevens van je nodig.

Jouw mogelijkheden

Selecteer hieronder de gewenste looptijd

U bent er bijná: controleer uw gegevens en vul aan waar nodig.
Powered by EnquireNow van MediLease

Tensmed S84

€ 990,00 incl. BTW

TENS apparaat Tensmed S84 is de beste keuze voor de professionele behandeling van pijnklachten, en voor spierstimulatie en zenuwstimulatie binnen de fysiotherapie, revalidatie, sportgeneeskunde, fitness, en beauty & esthetiek.

Geavanceerd TENS apparaat

Met dit krachtige TENS apparaat kunt u tot vier grote spiergroepen of verschillende pijngebieden tegelijk stimuleren. Of tegelijkertijd bilaterale behandelingen uitvoeren (bijvoorbeeld de linker en rechter m. quadriceps). De meest geavanceerde technologie garandeert het gebruiksvriendelijkste en veiligste gebruik van de stimulator in elke willekeurige behandelsituatie.

Met de Tensmed S84 kunt u chronische pijn behandelen, patiënten die herstellen van een traumaletsel, patiënten met immobilisatieklachten, spierfuncties in stand houden of verbeteren bij gezonde personen met behulp van TENS-stroom (transcutane elektrische zenuwstimulatie) en NMES-stroom (neuromusculaire elektrostimulatie). Dit maakt het apparaat zeer geschikt voor sportfysiotherapie en revalidatie.

Kenmerken van TENS apparaat TENSMED S84

PROGRAMMA’S 250 specifieke programma’s voor functionele revalidatie, pijnbeheersing, sport, fitness en schoonheid & esthetiek. 15 gratis geheugenposities voor het aanmaken en opslaan van eigen TENS en NMES-programma’s.

EENVOUDIG PROGRAMMAMENU Maak snel nieuwe TENS of NMES programma’s aan of pas de bestaande programma’s aan met behulp van de verschillende stimulatieparameters. De opgeslagen ‘Easy programs’ zijn toegankelijk voor alle gebruikers.

SYNCRO-STIM Verhoog/verlaag de intensiteit van alle 4 kanalen tegelijkertijd met slechts een knop.

RUN TIME FUNCTIE Optie om behandeltijd, frequentie en pulsbreedte tijdens de behandeling aan te passen.

MY TRAINER Geeft aan hoe de elektroden correct geplaatst moeten worden.

QUICK MENU Snelle toegang en eenvoudige navigatie naar functionele neuromusculaire stimulatieprogramma’s: ‘Actie Direct’, ‘FES Direct’ en ‘NMES Direct’.

ACTIE DIRECT Speciale functie waarmee u met een druk op de knop een enkele spiercontractie op gang kunt brengen. De programma’s van Actie Direct zijn vooral nuttig wanneer u de elektrische stimulatie wilt combineren met een gerichte actie om zo de spiervezels beter te rekruteren en de coördinatie te verbeteren.

FES DIRECT (“3S”) Speciale functie voor ‘Seriële Sequentiële Stimulatie’ FES Direct programma’s zijn functionele elektrostimulatieprogramma’s waarbij de kanalen 3 en 4 ten opzichte van kanalen 1 en 2 vertraagd worden geactiveerd. Hierdoor kan de musculatuur in een kinetische keten worden gestimuleerd. Binnen de esthetiek worden de ‘FES Direct’ programma’s gebruikt voor drainage.

NMES DIRECT Snelle toegang tot specifieke spierstimulatieprogramma’s met voorgeprogrammeerde ON/OFF stimulatietijden (stimulatie met tussenpozen).

MULTI-USER Tot 10 verschillende gebruikers kunnen een bibliotheek van gepersonaliseerde programma’s aanmaken en opslaan in het ‘Favorites’ en ‘Laatste 10’ geheugen

LAATSTE 10 Slaat automatisch de laatste 10 uitgevoerde programma’s op. ‘Laatste 10′ programma’s blijven beschikbaar zodat u ze snel en eenvoudig kunt oproepen.

FAVORIETEN Hier kunt u tot vijftien aangepaste TENS en NMES-programma’s opslaan voor elke gebruiker.

AUTO STIM Voert een programma uit in automatische mode (= zonder dat u de intensiteit handmatig hoeft aan te passen). De waarden van de intensiteit worden automatisch bewaard op de niveaus die zijn gebruikt bij de laatste uitvoering van de programma’s die zijn opgeslagen in het ‘Last-10’ geheugen.

2+2 MODE Hiermee kunt u twee verschillende programma’s (NMES of TENS) tegelijk uitvoeren, zodat u twee patiënten of twee spiergroepen tegelijk kunt behandelen.

WORK TIME Geeft aan hoe lang het apparaat in totaal is gebruikt voor stimulatiebehandelingen.

VERLICHT DISPLAY Het duidelijk leesbare LCD-display maakt het apparaat zeer functioneel en zorgt voor veel gebruiksgemak.

WERKT OP NETVOEDING OF ACCU Ga verder met de behandeling (via netvoeding) terwijl de accu wordt opgeladen.

265 programma's

De Tensmed S82 heeft 265 programma’s, waarvan de verdeling als volgt is:

  • 13 revalidatie
  • 3 incontinentie
  • 33 pijn (TENS)
  • 53 sport
  • 29 fitness
  • 16 beauty en esthetiek
  • 28 actie direct
  • 27 FES Direct (’35S’)
  • 48 NMES Direct
  • 15 vrije ruimte voor persoonlijke programma’s

REVALIDATIE Spierstimulatieprogramma’s zijn geïndiceerd voor functionele revalidatie na operaties aan gewrichten en na immobilisatie. Omvat programma’s voor versterking van de vastus medialis en revalidatie na operatie aan de voorste kruisband, preventieprogramma’s (voorkoming van trauma’s en letsels), terugkeer naar sportniveau en hemiplegie.

INCONTINENTIE Het revalidatiegedeelte omvat specifieke programma’s voor de behandeling van urologische aandoeningen zoals stress-, aandrang- en gemengde incontinentie.

PIJN Pijnbestrijding met de speciale pulsen van de TENS-stroom die uw lichaam zacht stimuleert en zo een bijdrage levert aan uw gezondheid, welzijn en levenslust. Met de TENS-programma’s van de Tensmed S84 kunt u acute en chronische pijn behandelen die wordt veroorzaakt door spieraandoeningen. Omvat programma’s voor acute en chronische pijn, cervicale pijn, lumbago, periartritis, epicondylitis, ischias en weke delenletsels, etc.

SPORT De Tensmed S84 is zo geprogrammeerd dat u snelle en langzame vezels selectief kunt stimuleren en zo verschillende spiereigenschappen kunt trainen. Omvat programma’s voor warming-up, maximale kracht, uithoudingsvermogen, explosieve kracht, spierontspanning, capillarisatie (verhoogt de bloedstroom naar de spieren en verbetert het uithoudings- en herstellend vermogen) en actief herstel voor/na wedstrijden/training (vermindert spiervermoeidheid na training of wedstrijden).

FITNESS, BEAUTY & ESTHETIEK Met de Tensmed S84 verzorgt u uw lichaam en behoudt u uw lichaam vitaal en mooi. Gebruik de speciale schoonheidsprogramma’s tegen huidproblemen: verbetering van de capillaire microcirculatie, huidversteviging, vochtdrainage, verbetering van de stofwisseling en celactiviteit, vermindering en mobilisatie van het vet in lokale afzettingen (bv. cellulitis, vochtophoping, gelokaliseerd vet). De TENSMED S84 is ook ideaal voor afvallen/gelokaliseerde vetverbranding, anti-cellulitisbehandelingen, lymfedrainage en huidversteviging.
De verstevigingsprogramma’s verminderen huidproblemen door algemene en gelokaliseerde verhoging van de stofwisseling.

NMES SNELMENU (neuromusculaire elektrostimulatie): Het NMES Snelmenu biedt drie mogelijkheden spieren (of spiergroepen) zo functioneel mogelijk te stimuleren en te trainen, met een van de 103 gerichte programma’s. In slechts drie stappen kiest u een van de onderstaande NMES snelmenu-opties: ‘Actie Direct’, ‘FES Direct’ of ‘NMES Direct’. Snel, eenvoudig en functioneel.

Actie Direct Deze programma’s zijn normale NMES-programma’s. Het enige verschil is dat u de samentrekkingen handmatig start door op een knop van de TENSMED S84 te drukken. Deze programma’s zijn vooral nuttig om de elektrische stimulatie te koppelen aan en te synchroniseren met een willekeurige samentrekking. De programma’s variëren van zeer snelle, korte samentrekkingen (typisch voor explosieve bewegingen) tot langzamere, lange samentrekkingen (gericht op hypertrofie).

FES Direct (“3S”) Deze programma’s worden gekenmerkt door een vertraagde activering van kanalen 3 en 4 ten opzichte van kanalen 1 en 2. Met deze programma’s kunt u de musculatuur in een kinetische keten stimuleren dankzij de verschillende activeringstijden van de betrokken spiergroepen. Op het gebied van esthetiek kunt u met de 3S-programma’s sequentieel draineren. Door de ritmische stimulering van de spieren wordt de snelheid van de veneuze circulatie (bloedsomloop) en de lymfatische circulatie (lymfestroom) verhoogd.

NMES Direct biedt snelle toegang tot specifieke spierstimulatieprogramma’s met een voorgeprogrammeerde ON/OFF stimulatietijd. De werktijd en rusttijd (actief en passief) wisselen elkaar af. Bijvoorbeeld, 6 seconden aanspannen en 10 seconden herstel. Tijdens de herstelperiode kan de intensiteit van de stroom worden verhoogd om tijdens rust een actief cooling down herstel uit te voeren.

Stimulatievormen

De Tensmed S84 heeft 7 stimulatievormen:

  • Continue / Conventioneel
  • Burst
  • Frequentiemodulatie
  • Pulsduurmodulatie (modulatie van de faseduur)
  • Constant
  • Intermitterend
  • Actieve rust (electrostimulatie tijdens rustfase)

Standaard geleverd met:

  • Draagtas
  • 4 Kabels voor verbinding van elektroden
  • 4 Zelfklevende vierkante elektroden (50x50mm)
  • 4 Zelfklevende rechthoekige elektroden (50x90mm)
  • Oplader
  • Bedieningshandleiding in het Engels (niet beschikbaar in het Nederlands)

Technische specificaties

  • 4 onafhankelijke kanalen
  • 0-120 mA per kanaal
  • Symmetrische bifasische puls, 100% gecompenseerd
  • Weerstand tot 1000 ohm
  • Frequentie 0.3 – 150 Hz
  • Pulsduur (enkele fase) 50-450 μs
  • Totale pulsduur 100-900 μs
  • Timer max. 120 min. (4 achtereenvolgende fasen van elk 30 min.)
  • Netvoeding of accu
  • Oplaadbare accu (NI-MH / 1.8 Ah / 7.2V)
  • Oplader Input: 100-240VAC, 50-60Hz, Max. 0,6 A. Max. Output: 12V — 2,08 A
  • Afmetingen 150x99x35,4 mm
  • Gewicht 404 g
  • Verlicht LCD display
  • Apparaat klasse II A
  • Voldoet aan de richtlijn 93/42/CEE-2007/47/CEE

Gerelateerde producten

Rubberelektroden 4×6 cm, 2 stuks

Rubberelektroden 4×6 cm, 2 stuks

€ 24,00 incl. BTW
Tensmed S82

Tensmed S82

€ 340,00 incl. BTW
Sponshoezen voor rubberelektroden 4×6 cm, set van 4 stuks

Sponshoezen voor rubberelektroden 4×6 cm, set van 4 stuks

€ 8,00 incl. BTW

Gerelateerde cursussen

Introductiecursus Echografie voor de Handtherapeut/specialist *nieuw*

Geen data bekend

eLearning Kleurendoppler *nieuw*

0.2 dagen - 31 december 2024

Basisopleiding gefocusseerde shockwavetherapie

1 dag - 3 juni 2024

Voor vrijblijvend advies en hulp

Neem contact met ons op