Inschrijven voor de nieuwsbrief

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Bedankt voor het inschrijven.

Vul je gegevens in

Om dit bestand te kunnen downloaden hebben wij je e-mailadres nodig.

Bestand downloaden

Bedankt voor je aanvraag, de download zal nu starten in een nieuw venster.

Samenwerking Enraf-Nonius & Rug Expertise Centrum

Nek-of rugklachten in de fysiotherapie

Met genoegen delen wij het volgende nieuws met u. Graag introduceren wij u onze nieuwe samenwerkingspartner: het Rug Expertise Centrum.

Ongeveer 1,5 tot 2 miljoen mensen in Nederland bezoeken jaarlijks de fysiotherapeut of oefentherapeut vanwege nek– of rugklachten. Desondanks behouden veel patiënten klachten, onder meer door een te eenzijdige aanpak. De aanpak van het Rug Expertise Centrum is om de patiënt niet alleen als totaal te zien, maar ook vanuit een complete aanpak te begeleiden in het herstel. Een visie die ons als Enraf-Nonius zeer aanspreekt!

Wat is het Rug Expertise Centrum?

Het Rug Expertise Centrum bestaat uit verschillende samenwerkende rugcentra (fysiotherapiepraktijken)– op dit moment zijn er 19 dergelijke centra in Nederland – die als doel hebben om patiënten met chronische rugklachten middels gedegen onderzoek, coaching, training en vaak ook behandeling te faciliteren in het herstel. Om dit doel te bereiken wordt er gewerkt met het zogeheten Rug Herstel Programma.

Zo krijgt iedere patiënt een eigen op maat geschreven behandelprogramma. Coaching en interdisciplinair werken zijn belangrijke onderdelen van het zogeheten Rug Herstel Programma. Deze twee onderdelen hebben namelijk een positief effect op de intrinsieke motivatie van patiënten om van zijn/haar rug– en/of nekklachten af te komen.

Het Rug Herstel Programma samengevat in een schema

Combineren van verzekerde en onverzekerde zorg

De patiënt betaalt een eigen financiële bijdrage van €375,- voor het Rug Herstel Programma dat drie maanden duurt en waar hij of zij onder tweewekelijkse begeleiding van een fysiotherapeut aan de slag gaat. Doordat de patiënt verplicht is tot een eigen financiële bijdrage, leidt dit in de meeste gevallen tot een grotere intrinsieke motivatie en daarmee meer kans op het herstel van klachten.

Complete implementatie van het concept voor rug- en nekrevalidatie

U doet waar u goed in bent, Rug Expertise Centrum doet dat waar u vaak niet aan toekomt!

Het gehele concept wordt bij u in de praktijk geïmplementeerd. Het Rug Expertise Centrum verzorgt de uitstraling en de marketing. U krijgt nieuwe patiënten met chronische rugklachten over de vloer.

Wat is uw rol als fysiotherapeut?

✔ U doet waar u goed in bent;
✔ Gaat het gesprek aan;
✔ Meet, test en onderzoekt;
✔ Bepalen of een patiënt in aanmerking komt voor een Rug Herstel Programma.

Van daaruit realiseert het Rug Expertise Centrum de verkoop van het Rug Herstel Programma. U krijgt betaald voordat het traject start.

Financieel voordeel voor fysiotherapiepraktijkhouders

Last but not least, de belangrijkste vraag voor u als praktijkhouder: wat levert dit rugconcept u op?
 
✔U krijgt nieuwe patiënten: door de combinatie van verzekerde en onverzekerde zorg verdient u meer per uur
✔ De aanpak is uniek: u gaat meer resultaat boeken
✔ U wordt ontzorgd op het gebied van marketing en verkoop; u wordt ondersteund op inhoud

Benieuwd naar de kosten en opbrengsten?

Effectieve producten voor rug- en nekrevalidatie

Enraf-Nonius erkent de toegevoegde waarde van deze trend en levert graag een bijdrage aan de verspreiding van het Rug Expertise Centrum. Door de verschillende producten voor rug- en nekrevalidatie van Enraf-Nonius, die op dit moment onderdeel uitmaken van het Rug Herstel Programma, is er sprake van een logische combinatie tussen expertise, effectieve producten voor rug- en nekrevalidatie, en marketing. Met deze achterliggende gedachten is er besloten om een samenwerking met het Rug Expertise Centrum aan te gaan.

Benieuwd hoe uw fysiotherapiepraktijk financieel voordeel realiseert met het rugconcept?

Op dit moment zijn er verschillende fysiotherapiepraktijken aangesloten bij het Rug Expertise Centrum. Wij nodigen u graag uit om vrijblijvend kennis te maken met het gehele concept, zowel inhoudelijk als op marketinggebied (online & offline).

Op 14 maart van 12:30 uur tot 15:30 uur organiseren Enraf Nonius en het Rug Expertise Centrum een informatiemiddag in de Orange Wellness Club te Alphen aan den Rijn.

Inschrijven is kosteloos en kan via onderstaande button, onder vermelding van ‘Informatiemiddag Rug Herstel Programma’:


Voor vrijblijvend advies en hulp

Neem contact met ons op