Inschrijven voor de nieuwsbrief

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Bedankt voor het inschrijven.

Vul je gegevens in

Om dit bestand te kunnen downloaden hebben wij je e-mailadres nodig.

Bestand downloaden

Bedankt voor je aanvraag, de download zal nu starten in een nieuw venster.

ADO Den Haag kent primeur met PNE

Na onder meer Real Madrid, Liverpool, Valencia en Villarreal, heeft ADO Den Haag de primeur met de toepassing van Percutaneous Needle Electrolysis (PNE) in het Nederlandse Betaald Voetbal. Edwin Coret, fysiotherapeut van ADO Den Haag, kan als eerste fysiotherapeut in het betaald voetbal aan de slag met PNE met behulp van de Physio Invasiva!

Edwin Coret, fysiotherapeut van ADO, met de Physio Invasiva!

Wat is PNE?

Percutaneous Needle Electrolysis (PNE) is een innovatieve behandelmethode voor tendinopathieën, bursitiden, capsulo- en ligamentaire klachten, entrapment-neuropathieën en acute myogene klachten. PNE geldt als een korte, effectief bewezen invasieve behandeling die bestaat uit de toepassing van een galvanische stroom onder echogeleiding via een Dry Needle-naald. Bij de toepassing van PNE is er sprake van een effectieve hoge dosering in een kort tijdsbestek. De interventie, ofwel de stroomtoediening, vindt plaats in drie seconden. Het is aangetoond dat de hoge intensiteit in combinatie met een korte behandelduur uitermate effectief is. Het direct elektrolytische effect treedt namelijk enkel op bij een hoge intensiteit.

Wat zijn de voordelen van PNE?

– Hoge aantoonbare effectiviteit bij langdurige chronische klachten
– Bij acuut pees- en bandletsel eveneens toepasbaar
– Goed combineerbaar met andere vormen van actieve therapie
– Lokale behandeling die direct op het aangetaste weefsel, of in de directe omgeving ervan, wordt aangebracht
Geen aantasting van gezond weefsel
– Behandeling onder echografische controle
– De kans op recidief is minimaal
Efficiënt, kortdurend en snel
In tegenstelling tot dergelijke percutane elektrolyse-therapieën zorgt de PNE-therapie in combinatie met de Physio Invasiva, met zijn hoge intensiteit, voor een uniek behandelresultaat. De Physio Invasiva leent zich overigens tevens perfect voor de toepassing van EPTE.Wij wensen ADO Den Haag en Edwin Coret veel succes met de toepassing van PNE!

Voor vrijblijvend advies en hulp

Neem contact met ons op