Flywheel training (1)

Flywheel training is een bewezen effectieve excentrische krachttraining voor het boven- en onderlichaam. Als fysiotherapeut leert u tijdens deze introductiecursus alles over excentrische flywheel training (vliegwieltraining).

Inschrijven voor

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Je ontvangt binnenkort per e-mail een bevestiging van je inschrijving.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Bedankt voor het inschrijven.

Vul uw gegevens in

Om dit bestand te kunnen downloaden hebben wij uw e-mailadres nodig.

Bestand downloaden

Bedankt voor uw aanvraag, de download zal nu starten in een nieuw venster.


Flywheel training cursussen

1 cursus
Filter op:

Introductiecursus excentrische flywheel training

Als fysiotherapeut leert u tijdens deze introductiecursus alles over excentrische flywheel training (vliegwieltraining). Flywheel training is een bewezen effectieve excentrische krachttraining voor het boven- en onderlichaam....

Bekijk locaties

Volgende cursus: 2 oktober 2018 / 1 dag

Locaties: Rotterdam


Als fysiotherapeut leert u tijdens deze introductiecursus alles over excentrische flywheel training(vliegwieltraining). Flywheel training is een bewezen effectieve excentrische krachttraining voor het boven- en onderlichaam.

Door het draaiende vliegwiel ontstaat er constante weerstand over het gehele bewegingstraject. Dit is direct het grote verschil met reguliere (apparatuur voor) krachttraining. De constante weerstand resulteert in een bewezen effectievere excentrische krachttraining. Zo bouwt u bijvoorbeeld tot tweemaal zoveel spiervolume op ten opzichte van reguliere krachttraining. Door de weerstand traint uw patiënt op zijn of haar eigen maximale niveau! Speed is the key, niet het gewicht. Een grotere versnelling leidt namelijk tot meer weerstand en de energie van uw patiënt zal niet minder worden of verloren gaan. Voor het bereiken van deze snelheid is het van belang dat uw vliegwielapparaat beschikt over een dikke as.