Flywheel training

Flywheel training is een bewezen effectieve excentrische krachttraining voor het boven- en onderlichaam. Als fysiotherapeut leer je tijdens deze introductiecursus alles over excentrisch trainen middels het flywheel (vliegwieltraining).

Een impressie van een cursus bij Enraf-Nonius!

Inschrijven voor

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Je ontvangt binnenkort per e-mail een bevestiging van je inschrijving.

Geen data bekend of volgeboekt

Meld je aan om updates te ontvangen

Deze cursus is volgeboekt, of er zijn nog geen nieuwe data bekend. Het is op dit moment dus niet mogelijk om je in te schrijven. We ontvangen graag de onderstaande gegevens zodat we je op de hoogte kunnen houden als er plekken vrij komen of nieuwe data beschikbaar zijn.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Bedankt voor het inschrijven.

Vul je gegevens in

Om dit bestand te kunnen downloaden hebben wij je e-mailadres nodig.

Bestand downloaden

Bedankt voor je aanvraag, de download zal nu starten in een nieuw venster.

Flywheel training cursussen (1)

Filter op:

Flywheel training cursussen (1)

Filter op categorie:
Filter op:

Introductie excentrische flywheeltraining

0.5 dagen - 30 januari 2020

Excentrisch trainen met het flywheel

Als fysiotherapeut leer je tijdens deze introductiecursus alles over excentrische flywheel training(vliegwieltraining). Flywheel training is een bewezen effectieve excentrische krachttraining voor het boven- en onderlichaam.

Door het draaiende vliegwiel ontstaat er constante weerstand over het gehele bewegingstraject. Dit is direct het grote verschil met reguliere (apparatuur voor) krachttraining. De constante weerstand resulteert in een bewezen effectievere excentrische krachttraining. Zo wordt er tot tweemaal zoveel spiervolume ten opzichte van reguliere krachttraining opgebouwd. Door de weerstand train je je patiënten op hun eigen maximale niveau! Speed is the key, niet het gewicht. Een grotere versnelling leidt namelijk tot meer weerstand en de energie van je patiënt zal niet minder worden of verloren gaan. Voor het bereiken van deze snelheid is het van belang dat je vliegwielapparaat beschikt over een dikke as.