Flywheel training

Flywheel training is een vorm van excentrische training en wordt gebruikt als revalidatiemiddel, maar ook als krachttraining voor (top-)sporters. Excentrisch trainen kent verschillende voordelen ten opzichte van traditionele krachttraining. Tijdens de basiscursus excentrische flywheel training leer je niet alleen de voordelen van flywheel training, maar ook hoe je het veilig en effectief inzet als therapie. Tijdens de Masterclass excentrische flywheel wordt deze kennis nog verder uitgebouwd en is er ruim aandacht voor de trainingseffecten en praktische implicaties van flywheel training.

Een impressie van een cursus bij Enraf-Nonius

Inschrijven voor

Geen data bekend of volgeboekt

Meld je aan om updates te ontvangen

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Bedankt voor het inschrijven.

Vul je gegevens in

Om dit bestand te kunnen downloaden hebben wij je e-mailadres nodig.

Bestand downloaden

Bedankt voor je aanvraag, de download zal nu starten in een nieuw venster.

Flywheel training cursussen (2)

Filter op:

Flywheel training cursussen (2)

Filter op categorie:
Filter op:

Basiscursus Excentrische Flywheel Training (gratis)

0.5 dagen - 25 juli 2024

Masterclass Excentrische Flywheel Training

0.5 dagen - 19 juni 2024

Excentrisch trainen middels flywheel training is een effectieve trainingsmethode, als alternatief van − of toevoeging aan − traditionele krachttraining. Vliegwieltraining, is een vorm van medische fitness dat wordt ingezet als revalidatie, oefentherapie, krachttraining, valpreventie bij ouderen en sport-specifieke training. Flywheel training heeft als uniek voordeel de excentrische overload, dat in andere vormen van krachttraining en medische fitness niet, of in mindere mate voorkomt.

Tijdens de basiscursus excentrische flywheel training leer je hoe je als fysiotherapeut profijt hebt van de effecten van vliegwieltraining.

Tijdens de Masterclass excentrische flywheel training wordt deze kennis nog verder uitgebouwd en is er ruim aandacht voor de trainingseffecten en praktische implicaties van flywheel training.

Flywheel training wordt in de fysiotherapie effectief ingezet als revalidatiemiddel, maar ook als blessurepreventie en valpreventie. Daarbij tonen verschillende wetenschappelijke artikelen aan dat excentrisch trainen middels flywheel training geschikt is voor verbetering van prestaties van (top-)sporters.