Flywheel training

Flywheel training is een vorm van excentrische training en wordt gebruikt als revalidatiemiddel, maar ook als krachttraining voor (top-)sporters. Excentrisch trainen kent verschillende voordelen ten opzichte van traditionele krachttraining. Tijdens de opleiding introductie excentrische flywheel training leer je niet alleen de voordelen van flywheel training, maar ook hoe je het veilig en effectief inzet als therapie.

Een impressie van een cursus bij Enraf-Nonius

Inschrijven voor

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Je ontvangt binnenkort per e-mail een bevestiging van je inschrijving.

Geen data bekend of volgeboekt

Meld je aan om updates te ontvangen

Let op! Deze cursus is volgeboekt of er zijn nog geen nieuwe data bekend. Het is op dit moment dus niet mogelijk om je in te schrijven. We ontvangen graag de onderstaande gegevens zodat we je op de hoogte kunnen houden als er plekken vrij komen of nieuwe data beschikbaar zijn.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Bedankt voor het inschrijven.

Vul je gegevens in

Om dit bestand te kunnen downloaden hebben wij je e-mailadres nodig.

Bestand downloaden

Bedankt voor je aanvraag, de download zal nu starten in een nieuw venster.

Flywheel training cursussen (2)

Filter op:

Flywheel training cursussen (2)

Filter op categorie:
Filter op:

Workshop excentrische flywheel training (gratis)

0.5 dagen - 22 september 2022

Masterclass Excentrische Flywheel Training

0.5 dagen - 14 november 2022

Excentrisch trainen middels flywheel training is een effectieve trainingsmethode, als alternatief van − of toevoeging aan − traditionele krachttraining. Vliegwieltraining, is een vorm van medische fitness dat wordt ingezet als revalidatie, oefentherapie, krachttraining, valpreventie bij ouderen en sport-specifieke training. Flywheel training heeft als uniek voordeel de excentrische overload, dat in andere vormen van krachttraining en medische fitness niet, of in mindere mate voorkomt.

Tijdens de opleiding introductie excentrische flywheel training leer je hoe je als fysiotherapeut profijt hebt van de effecten van vliegwieltraining.

Flywheel training wordt in de fysiotherapie effectief ingezet als revalidatiemiddel, maar ook als blessurepreventie en valpreventie. Daarbij tonen verschillende wetenschappelijke artikelen aan dat excentrisch trainen middels flywheel training geschikt is voor verbetering van prestaties van (top-)sporters.