Inschrijven voor de nieuwsbrief

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Bedankt voor het inschrijven.

Vul je gegevens in

Om dit bestand te kunnen downloaden hebben wij je e-mailadres nodig.

Bestand downloaden

Bedankt voor je aanvraag, de download zal nu starten in een nieuw venster.

Wat is shockwave therapie?

Wat is shockwave therapie?

Shockwave therapie (ESWT) is een onderzoeksvorm waarmee er met schokgolven pijnlijke plekken in het lichaam worden behandeld. Met behulp van een apparaat voor shockwave therapie worden deze schokgolven met relatief veel energie overgebracht naar het te behandelen gebied.

Hoe werkt shockwave therapie in de fysiotherapie?

Shockwave therapie stimuleert de zelfhelende werking van het lichaam. Dit komt door het toedienen van de hoogenergetische golven die u met het apparaat voor shockwave therapie afgeeft. Als fysiotherapeut brengt u deze schokgolven met de behandelkop over op de pijnlijke plek in het lichaam van uw patiënt. Deze golven verplaatsen zich vervolgens door het lichaam naar de locatie van de aandoening.

De afgegeven energie wordt via de behandelkop opgenomen in het pijnlijke weefsel van uw patiënt. Hierop reageert het lichaam door het vrijmaken van verschillende herstelstimulerende stoffen. Sommige stoffen bootsen een milde ontstekingsreactie na, andere stoffen stimuleren het herstel van het weefsel en verbeteren de doorbloeding op de plaats van de aandoening. Beide reacties resulteren in een snel weefselherstel.

Maak kennis met shockwavetherapie

Wanneer maak je gebruik van shockwave therapie in de fysiotherapie?

Shockwave therapie is geschikt voor de behandeling van diverse klachten, onder andere een tennis- of golferselleboog, pijnlijke nek, schouder en/of rug (langdurig en bijna altijd op dezelfde plek), schouderproblemen met of zonder verkalking, pijn romdom de knie of enkel, langdurige achillespeesproblemen, hielspoor of langdurige pijn onder de voetzool.

Als fysiotherapeut kan je met behulp van shockwave therapie een breed scala aan klachten van uw patiënten oplossen. Na gemiddeld vier tot vijf behandelingen merkt uw patiënt al het resultaat met shockwave therapie. Bewegen gaat makkelijker en de chronische pijn blijft weg. De resultaten van shockwave therapie zijn wetenschappelijk aangetoond.

Wat zijn de verschillen in apparaten en systemen voor shockwavetherapie?

Er zijn diverse apparaten en systemen voor shockwavetherapie. Enerzijds voor radiale shockwave therapie en anderzijds voor gefocusseerde shockwave therapie.

Ben je op zoek naar een draagbaar apparaat, licht van gewicht en eenvoudig bedienbaar? Kijk dan eens naar de Endopuls 811 voor radiale shockwavetherapie. Dit apparaat voor radiale shockwave therapie zit boordevol presets, waardoor u zeer eenvoudig een protocol hebt voor de behandeling van een specifieke klacht.

Behandelen met hogere intensiteiten (energiedichtheden) en de mogelijkheid om diepere indicaties te behandelen? Dan is het raadzaam om te kiezen voor gefocusseerde shockwave therapie. Onze apparatuur van PiëzoWave bevat technologieën waar schokgolven worden geproduceerd door piëzo-elektrische elementen. Deze specifieke shockwavetechnologie wordt gebruikt met verwisselbare gelpads, waardoor de schokgolf zo specifiek en gericht mogelijk richting het specifieke pijnpunt wordt gebracht.

Voor de aanschaf van shockwave-apparatuur adviseren wij uw fysiotherapiepraktijk graag. Zo geven wij shockwavedemonstraties, zodat je de verschillende producten kunt vergelijken op bediening, draagbaarheid of op het aantal presets.

Daarnaast bieden we een cursus shockwave therapie aan. Tijdens de basiscursus shockwave therapie leer je tijdens een middag alle benodigde facetten van shockwave therapie, zodat je shockwavetherapie direct kunt toevoegen aan behandelmogelijkheden als fysiotherapeut. Na het volgen van de cursus shockwave therapie heb je kennis over de werking en indicering van shockwave therapie en kan je een behandeling toepassen, bijvoorbeeld voor hielpijn, schouderklachten of achillespeesklachten bij uw patiënten.

Ben je geïnteresseerd in gefocusseerde shockwave therapie? Tweejaarlijks organiseren we het symposium voor gefocusseerde shockwave therapie, waarin je alles te weten komt over de laatste wetenschappelijke en praktische inzichten.

Dit soort artikelen in je mailbox?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief


Gerelateerde producten

PiëzoWave2 BASIC 40

PiëzoWave2 BASIC 40

Endopuls 811

Endopuls 811

PiëzoWave2 MultiUse 40

PiëzoWave2 MultiUse 40

Gerelateerde cursussen

Basisopleiding gefocusseerde shockwavetherapie

1 dag - 3 juni 2024

Basisopleiding radiale shockwavetherapie (gratis)

0.5 dagen - 11 juni 2024

Voor vrijblijvend advies en hulp

Neem contact met ons op