Inschrijven voor de nieuwsbrief

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Bedankt voor het inschrijven.

Vul je gegevens in

Om dit bestand te kunnen downloaden hebben wij je e-mailadres nodig.

Bestand downloaden

Bedankt voor je aanvraag, de download zal nu starten in een nieuw venster.

Wat is PNE (Percutane Electrolyse)?

Wat is PNE (Percutaneous Needle Electrolysis)?

PNE is net als EPTE een variant van percutane electrolyse therapie; een licht-invasieve behandelmethode voor korte en langdurige klachten aan pezen, spieren en gewrichten. Onder echogeleiding wordt een dry-needling naald aangebracht in de aangedane structuur, waarna 3×3 seconden een continue galvanisch stroompje met hoge intensiteit wordt toegediend. Hierdoor ontstaat lokaal een elektrolytisch effect dat verschillende fysiologische ontstekingsreacties veroorzaakt dat nodig is voor de generatie van nieuw, gezond weefsel.

Deze effectief bewezen therapie voor percutane electrolyse wordt al vele jaren toegepast in Spanje, zowel bij topsporters als bij recreatieve sporters, en is zeer geschikt voor de fysiotherapie.

Indicaties percutane electrolyse therapie in fysiotherapie

Percutane electrolyse therapie heeft een hoge, aantoonbare effectiviteit bij acute en chronische klachten. Deze nieuwe onderzoeksvorm in de fysiotherapie lost verschillende klachten van uw patiënten op. Percutane electrolyse therapie is onder meer in te zetten voor achillespeesklachten, kniepeesklachten (jumpers knee), hielspoor, fascia plantaris, zweepslag (tennisleg), schouderklachten als gevolg van pees- en of slijmbeursbeschadigingen, een tenniselleboog of een golferselleboog.

Het merendeel van de patiënten is klachtenvrij na maximaal drie tot vier behandelingen met PNE. Naast de behandeling met deze vorm van percutane electrolyse raden wij aan om in overleg met de patiënt een oefenprogramma op te stellen voor optimaal herstel.

Opleiding percutane electrolyse

De opleiding percutane electrolyse therapie leidt je op tot percutane electrolysespecialist (PNE, EPTE en EPI) waarmee je binnen jouw behandelplan, op lokaal en weefselspecifiek niveau, een specifieke invasieve applicatie kunt toepassen voor onder andere chronische tendinopathieën bij peesklachten. De opleiding bevat alle vormen van percutane electrolyse therapie, o.a. PNE, EPTE en EPI. Onze docenten zijn geschoold in deze vormen en passen het ook dagelijks in de praktijk toe.


Gerelateerde producten

EN-Track chipcards 10 stuks

EN-Track chipcards 10 stuks

€ 116,00 incl. BTW
FACTUM®- Rotator
Nieuw

FACTUM®- Rotator

Menselijk skelet op verrijdbaar statief

Menselijk skelet op verrijdbaar statief

€ 515,00 incl. BTW
Papierrolhouder ManuMax voor 40, 50 of 60 cm papierrollen

Papierrolhouder ManuMax voor 40, 50 of 60 cm papierrollen

€ 120,00 incl. BTW

Gerelateerde cursussen

Introductiecursus Echografie voor de Handtherapeut/specialist *nieuw*

1 dag - 1 september 2023

Workshop Virtual Reality (gratis) *nieuw*

0.5 dagen - 12 juni 2023

Masterclass Excentrische Flywheel Training

0.5 dagen - 14 november 2023

Voor vrijblijvend advies en hulp

Neem contact met ons op