Inschrijven voor de nieuwsbrief

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Bedankt voor het inschrijven.

Vul je gegevens in

Om dit bestand te kunnen downloaden hebben wij je e-mailadres nodig.

Bestand downloaden

Bedankt voor je aanvraag, de download zal nu starten in een nieuw venster.

Wat is een behandeltafel?

Wat is een behandeltafel?

Een behandeltafel, of ook wel een behandelbank, is een tafel/bank waarbij bijvoorbeeld fysiotherapeuten, manueel-therapeuten, of osteopaat de patiënt kunnen behandelen. Er zijn veel verschillende soorten behandeltafels. Zo heb je bijvoorbeeld elektrische, inklapbare, en opklapbare behandeltafels. Daarnaast heb je 2-delige, 3-delige en 4-delige behandeltafels. Je kunt ook kiezen voor extreme stabiliteit, eenvoudige ergonomische bediening of juist uiterst comfortabel.

Welke soorten behandeltafels zijn er?

Voor de juiste behandeling heb je de juiste behandelbank nodig. Denk na over dingen als: wie gaan er gebruik maken van je behandeltafel? Waar komt de behandeltafel te staan? Waar wordt het voor gebruikt en hoe intensief ga je het gebruiken?

  1. De afmetingen: De breedte van de behandelbank wordt gekozen op basis van het doel waarvoor de tafel gebruikt gaat worden. De lengte wordt bepaald aan de hand van de lengte van de therapeut.
  2. Elektrisch of niet-elektrisch: Een elektrische behandeltafel zorgt voor meer gemak en comfort tijdens de behandeling. Wanneer een tafel elektrisch is kun je vaak de hoogte verstellen, de rugleuning, of de hoofdsteun.

Sommige behandelbanken zijn voorzien van een pli, of ook wel een posturale drainagepositie. Dit wil zeggen dat het middendeel van de tafel omhoog kan worden gebracht. Vaak wordt dit gekozen wanneer er een ontspannen houding gecreëerd wil worden voor cliënten.

Wat is het verschil tussen een 2-delige en 3-delige behandelbank?

Een tweedelige behandeltafel geeft de keuze tussen een beweegbaar rugdeel of een beweegbaar hoofddeel, terwijl een driedelige behandeltafel de mogelijkheid biedt om naast een lighouding ook een langzithouding aan te nemen. Dan heb je ook nog de vierdelige behandeltafel, die komt overeen met de tweedelige en geeft daarnaast nog de mogelijkheid om armen tijdens de buikligging op de armsteunen te plaatsen.

Welke accessoires maken de bank comfortabeler of gemakkelijker?

De juiste behandelbank gekozen? Deze kun je aanvullen met accessoires. Een hoes voor de behandeltafel voor bescherming, massagerollen en kussens voor comfort, of een fixatiegordel ter ondersteuning van bepaalde handelingen.

Hoe kies je de juiste behandelbank?

Om je bij de keuze te helpen hebben wij een online-keuzehulp gemaakt. Zo kun je door een paar simpele vragen vinden welke behandelbank jij nodig hebt.


Gerelateerde producten

Artromot SP3 Comfort

Artromot SP3 Comfort

Compass 530 Pulldown

Compass 530 Pulldown

Manumed Bobath 520 Elektrisch

Manumed Bobath 520 Elektrisch

Manumed Osteo 449 Elektrisch

Manumed Osteo 449 Elektrisch

Gerelateerde cursussen

Advanced opleiding echografie Enkel/Voet [level 2]

1 dag - 6 oktober 2020

Advanced opleiding echografie Heup [level 2]

1 dag - 23 juni 2020

Basisopleiding echografie (post-hbo) [level 1]

6 dagen - 16 april 2020

Voor vrijblijvend advies en hulp

Neem contact met ons op