Inschrijven voor de nieuwsbrief

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Bedankt voor het inschrijven.

Vul je gegevens in

Om dit bestand te kunnen downloaden hebben wij je e-mailadres nodig.

Bestand downloaden

Bedankt voor je aanvraag, de download zal nu starten in een nieuw venster.

Cardio

Wat is cardio?

Cardio is een afkorting van ‘cardiovasculair’ wat letterlijk ‘met betrekking tot hart- en bloedvaten’ betekent. Cardiovasculaire training, of gewoon ‘cardio, refereert naar elke trainingsvorm die de hartslag doet stijgen. Het is een geschikte training voor het verbeteren van je uithoudingsvermogen. Het doel is om door middel van verschillende trainingen een constante hartslag aan te houden, om zo conditie op te bouwen.

Wat kan je doen met cardio?

Er zijn een heleboel verschillende soorten sport die je dan doen als je aan je uithoudingsvermogen wilt werken. Hierbij kan je denken aan hardlopen, fietsen, touwtjespringen, cross trainer, roeimachine, boksen, traplopen en klimmen.

Om deze verschillende soorten sporten uit te voeren kan je naar de sportschool gaan, maar dit is niet noodzakelijk. Een springtouw en een fiets bijvoorbeeld zijn gemakkelijk zelf aan te schaffen en te gebruiken. Het fijne aan cardio-training is dat alles op eigen tempo kan worden uitgevoerd.

Als je thuis graag je eigen machines aanschaft is het het beste om een cross trainer of roeimachine aan te schaffen. Deze zijn niet zo goedkoop als een springtouw, maar wel zeer effectief.

Cardio vs. krachttraining

Enkel gebruik maken van cardio zal niet altijd het gewenste effect hebben. Om ervoor te zorgen dat heel je lichaam optimaal wordt gebruikt, is het belangrijk om ook aan krachttraining te doen. Bij krachttraining focus je vooral op het ontwikkelen en behouden van spiermassa. In tegenstelling tot cardio, staat rust bij krachttraining centraal. Korte, explosieve bewegingen.

Zowel uithoudingsvermogen als spiermassa heb je nodig om je lichaam optimaal te laten werken. Het is dus aangeraden om niet een keuze te maken tussen cardio en krachttraining, maar om beiden te combineren om van alle voordelen te kunnen profiteren. Sterkere spieren en een beter uithoudingsvermogen zijn de sleutel tot een gezond lichaam!


Gerelateerde producten

EN-Dynamic Leg Extension
nieuw

EN-Dynamic Leg Extension

Wandrek eenvoudig model

Wandrek eenvoudig model

€ 285,00 incl. BTW
Rep Oefenkoord 30 m lvl 2 (oranje) (sale)
sale

Rep Oefenkoord 30 m lvl 2 (oranje) (sale)

€ 69,00 € 34,50 incl. BTW
Beschermhoes pakking oversized (75×82 cm)

Beschermhoes pakking oversized (75×82 cm)

€ 61,00 incl. BTW

Gerelateerde cursussen

Echografie oefenscandagen (gratis)

1 dag - 3 november 2020

Kennismaking shockwavetherapie (gratis)

0.5 dagen - 1 december 2020

Kennismaking echografie (gratis)

0.5 dagen - 1 december 2020

Voor vrijblijvend advies en hulp

Neem contact met ons op