Inschrijven voor

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Je ontvangt binnenkort per e-mail een bevestiging van je inschrijving.

Geen data bekend of volgeboekt

Meld je aan om updates te ontvangen

Deze cursus is volgeboekt, of er zijn nog geen nieuwe data bekend. Het is op dit moment dus niet mogelijk om in te schrijven. We ontvangen graag de onderstaande gegevens zodat we je op de hoogte kunnen houden als er plekken vrij komen of nieuwe data beschikbaar zijn.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Bedankt voor het inschrijven.

Vul je gegevens in

Om dit bestand te kunnen downloaden hebben wij je e-mailadres nodig.

Bestand downloaden

Bedankt voor je aanvraag, de download zal nu starten in een nieuw venster.

Masterclass (advanced) Echografie Handtherapie

Cursusinformatie

Cursus prijs:

€795,-

Duur dagen:

2

Studie-uren:

2

Max. deelnemers

0
Inschrijven voor deze cursus Klik op de button en kies een datum

Masterclass echografie handtherapie

Voor de gevorderde echografist zijn deze 2 cursusdagen op intermediate level en een vervolg op het ESSR-pols-protocol dat in de basiscursus werd geleerd. Het ESSR-pols-protocol wordt dus als bekend verondersteld.

Algemeen doel:

Deze Masterclass is een verdieping van de in de basiscursus opgedane kennis en vaardigheden met betrekking tot de anatomie, pathologie en echografische diagnostische vaardigheden van de onderarm, pols, hand en vingers. Het algemene doel is dat de cursist op gespecificeerd niveau diepgaande kennis over de anatomie en pathologie van pols, hand en vingers opdoet en een gedetailleerd echografisch diagnostisch onderzoek kan uitvoeren van de onderarm, pols, hand en vingers. Deze kennis en echografische vaardigheden kan de cursist inzetten binnen het klinisch redeneerproces van de hand en kan daarmee de bevindingen vanuit het functieonderzoek toetsen.

Globale inhoud:

Deze cursus geeft een verdieping van de anatomische kennis door middel van snijzaalpracticum, verdieping scantechnieken van de pols, carpale tunnel, duim en vingers, uitgebreide pathologie van de onderarm, pols, vingers en duim.
Er is aandacht voor de diagnostische echografische vaardigheden binnen het fysiotherapeutisch onderzoek in theorie. Hier wordt tijdens interactieve presentaties op teruggekomen. Tijdens de hands-on-uren en pathologie-presentaties wordt ingegaan op hoe de echografie het klinisch redeneren en het fysiotherapeutisch handelen ondersteunt. Er zijn ook specifieke casuïstieken, zoals polsklachten, reuma en de triggerfinger, opgenomen in de cursus; deze worden uitgebreid behandeld.

Specifieke leerdoelen

 • de cursist leert de 3 dimensionale topografische- en functionele anatomie van de laterale- en mediale elleboog, onderarm, pols, hand en vingers in de snijzaal
 • de cursist leert het echografisch geprotocolleerd scannen van diverse anatomische structuren in de laterale- en mediale elleboog, extensoren compartimenten en carpale tunnel.
 • De cursist leert hoe pathologie te herkennen in echografie. De cursist krijgt (echografische) informatie over de meest voorkomende pathologieen in de laterale- en mediale elleboog, extensoren compartimenten en carpale tunnel.
 • De cursist leert echografie in te zetten binnen het klinisch redeneerproces van de hand en kan daarmee de bevindingen vanuit het functieonderzoek toetsen.
 • Casuïstiek: Wrist masses, Reuma, Trigger finger

Cursusprogramma:

Dag 1: Anatomie pols en hand in de snijzaal; MSU van pols met transducerposities, normaalbeelden, pathologie en casuïstiek.
Dag 2: MSU van hand en vingers met transducerposities, normaalbeelden

Praktische informatie en voorwaarden

Doelgroep: Algemeen Fysiotherapeuten, Manueel Therapeuten, Sportfysiotherapeuten

 • Prijs is incl. koffie/thee, 2 x broodmaaltijd en syllabi
 • Incl. toegang tot het Engelstalige eLearning platform van Sonoskills (met materiaal uit de basiscursus om uw kennis op te frissen)
 • Benodigde vooropleiding: basiscursus MSU of gelijkwaardig
 • Cursusleiding: Dhr. E. van Oort
 • Certificaat: bij 100% aanwezigheid ontvangt de deelnemer een certificaat als bewijs van deelname
 • Accreditatie: 15 punten in het register Algemeen Fysiotherapeut, Manueeltherapeut of Sporttherapeut van het KNGF
 • Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 15

Betaling: 14 dagen voor aanvang van de cursus ontvangt u een factuur. Deze dient voor aanvang van de cursus te zijn voldaan

Annulering: Annulering van de inschrijving kan alleen schriftelijk. Bij annulering tot 1 maand voor de eerste cursusdag wordt 10% van het totale cursusgeld in rekening gebracht. Bij annulering 1 maand tot 14 dagen voor de eerste cursusdag wordt 25% van het totale cursusgeld in rekening gebracht. Bij latere annulering wordt 50% van het totale cursusgeld in rekening gebracht.

Docenten

Ferd Serton
Ferd Serton Fysiotherapeut, manueel therapeut, echografist (MSU)

Accreditatiepunten: 15 punten

Er zijn nog geen aankomende data bekend.

Gerelateerde producten

Philips Lumify

Hitachi E2 Expert

Esaote MyLabGamma

Voor vrijblijvend advies en hulp

Neem contact met ons op