Inschrijven voor de nieuwsbrief

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Bedankt voor het inschrijven.

Vul je gegevens in

Om dit bestand te kunnen downloaden hebben wij je e-mailadres nodig.

Bestand downloaden

Bedankt voor je aanvraag, de download zal nu starten in een nieuw venster.

Waarom Dry Needling toepassen onder echogeleiding?

Waarom Dry Needling toepassen onder echogeleiding? Hoe weet u nu zeker in welke structuur u prikt, en of dit wel veilig is? Kom alles hierover te weten tijdens de Masterclass Echografie Dry Needling op dinsdag 27 juni aanstaande!

Onze docent

“In 2007 volgde ik de opleiding Dry Needling in Domburg, waar ik vervolgens een aantal jaar docent ben geweest. Vanuit die opleiding staat veiligheid bovenaan. Geen musculaire structuren aanprikken die risicovol zijn met betrekking tot bloedvaten, zenuwstructuren en kapsels. Vanuit dit gegeven werd mijn interesse gewekt om mijzelf meer te gaan verdiepen in de 3D-anatomie en heb ik de Basisopleiding Echografie gevolgd bij SonoSkills en Enraf-Nonius. Hier kreeg ik zo’n goed inzicht in de 3D-anatomie, maar leerde ik daarnaast op een veel meer gedetailleerde wijze structuren in kaart te brengen in plaats van het enkel afgaan op palpatie.”

 

Brigitte Dooren Fysiotherapeut, Orthopedisch Manueel Therapeut, Echografist Van daaruit ontstond bij mij de vraag: Prikken we nu eigenlijk wel met Dry Needling de structuur die we denken te prikken?
“Hoe waardevol zou het zijn om dit te combineren met echografie? Om zeker te weten dat we in de juiste structuur zitten, om risicovolle gebieden in kaart te brengen en toch musculatuur met Dry Needling in die regio te kunnen behandelen! Uiteindelijk met als doel om nog beter te kunnen bepalen of Dry Needling geïndiceerd is! In november was de Pilot Masterclass Dry Needling onder echogeleiding. De cursisten waren enthousiast en ervaarden de meerwaarde van het combineren van deze twee vaardigheden om uiteindelijk doelgerichter en effectiever te kunnen behandelen!”

Voor vrijblijvend advies en hulp

Neem contact met ons op