Inschrijven voor de nieuwsbrief

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Bedankt voor het inschrijven.

Vul je gegevens in

Om dit bestand te kunnen downloaden hebben wij je e-mailadres nodig.

Bestand downloaden

Bedankt voor je aanvraag, de download zal nu starten in een nieuw venster.

Hoe denken patiënten over PNE?

Sinds september 2017 biedt Enraf-Nonius de opleiding Percutaneous Needle Electrolysis (PNE) aan, opgesplitst in drie delen:

  1. Opleidingsdeel 1 –   Pezen
  2. Opleidingsdeel 2 –   Spierrupturen & Triggerpoints
  3. Opleidingsdeel 3 –   Ligamentaire, capsulaire en bursale klachten: acuut en chronisch
    & entrapment-neuropathieën

PNE is een innovatieve behandelmethode voor chronische tendinopathieën, bursitiden, capsulo- en ligamentaire klachten, entrapment-neuropathieën en acute myogene klachten. Deze therapie geldt als een korte, effectief bewezen invasieve behandeling bestaande uit de toepassing van een (continue) galvanische stroom onder echogeleiding, via een Dry Needle-naald.

In tegenstelling tot dergelijke percutane elektrolyse-therapieën zorgt de PNE-therapie in combinatie met het Physio Invasiva-apparaat, met zijn hoge intensiteit, voor een uniek behandelresultaat. De Physio Invasiva leent zich overigens tevens perfect voor de toepassing van EPTE.

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en zijn er verschillende fysiotherapeuten gestart met de toepassing van PNE in hun behandelingen. Verschillende patiënten delen graag hun mening over deze nieuwe therapie in Nederland:

G. G. 

“Na de Dam tot Damloop van september 2016 kreeg ik last van mijn achillespees. Ik dacht dat het wel over zou gaan en nam in november twee maanden rust. Helaas ging het niet over, waarna ik vervolgens naar Patrick ben gegaan. Hij ging aan de slag met mij, maar dat had – wat hij ook probeerde – helaas geen effect. Hij vertelde mij dat Ben bezig was met een nieuwe therapie, PNE, en dat zag ik wel zitten. Vervolgens ben ik bij Ben terecht gekomen en na een aantal behandelingen met PNE ging het stukken beter. Zoals het er nu voor staat is de achillespees bijna genezen en kan ik binnenkort weer heerlijk sporten!”

H. d. G. 

“Ik wil graag mijn ervaringen opschrijven over de PNE-behandeling. Mijn voornaamste klacht was erg veel pijn aan de achillespees van mijn linkervoet. Ik heb het eerst een tijdje thuis rust gegeven, maar dit had weinig effect. Toen heb ik uiteindelijk contact gezocht met Eugene Bakker en een afspraak gemaakt. Allereerst werd er shockwavetherapie toegepast, maar na een aantal sessies gaf dit nog niet het gewenste resultaat. Vervolgens heeft Eugene mij voorgesteld om met PNE te starten. Na de eerste behandeling van mijn achillespees voelde het goed. Mijn pijn begon weg te trekken. Na drie behandelingen met PNE merkte ik dat mijn achillespees gelukkig heel erg goed vooruit ging en de pijn zo goed als weg was. Ik heb een aantal oefeningen meegekregen voor thuis en hopelijk zal ik hierna het sporten kunnen hervatten!”

E. v.d. B.

“Ik had al een paar maanden last van een tenniselleboog. Nu heb ik hier wel eerder last van gehad, maar de pijn was deze keer veel intenser. Niet alleen de omgeving rond de elleboog was pijnlijk, maar de pijn trok ook door in mijn hele arm tot aan mijn schouder toe. Het was wel duidelijk dat dat dit niet na enige tijd vanzelf zou overgaan. Hiervoor ben ik behandeld met de PNE-therapie. Deze therapie werd toegepast nadat de gewone shockwavetherapie niet afdoende resultaat bleek op te leveren.Inmiddels heb ik vier behandelingen met PNE gehad en het resultaat is verrassend te noemen. Zo’n drie weken na de laatste behandeling zakte de pijn langzamerhand weg en is het voor 80% tot 90% verdwenen. De rest zal de natuur zelf moeten oplossen, gun het even de tijd. Ik denk dat ik zonder deze behandeling veel minder snel van mijn pijnklachten af zou zijn geweest. Ik kan het iedereen aanbevelen!”

M. R. 

“Half april kwam ik met een achillespeesontsteking in de praktijk. Ik kon moeilijk lopen en had veel pijn. Uit een echo bleek dat de pees dikker was, er zaten kalkdeeltjes in en rode plekjes gaven de ontsteking aan. Na een aantal keren shockwave (9x) werd er besloten om verder te gaan met PNE. De shockwavebehandelingen vonden iedere week plaats. De PNE-behandeling was met tussenpozen van eerst een week, de laatste na drie weken. De eerste behandeling viel erg mee, de tweede was pijnlijker – kennelijk zat die precies op de goede plek – maar het was te doen. De derde behandeling was weer oké. Bij de controle-echo bleek dat de ontsteking verdwenen was. Ik heb nauwelijks nog pijn. Hoogstens een soort gevoel, af en toe, als bij een schaafwond. Ik kan weer uit de voeten. De situatie is 80% of 90% verbeterd t.o.v. de startsituatie. Ik doe oefeningen en hoop daarmee de pees nog sterker te maken. En ik hoop voortaan weg te blijven bij de fysio.”

N. S. 

“Ik ben de afgelopen maanden door Eugene Bakker behandeld voor hielspoor met de Percutaneous Needle Electrolysis therapie. Erg blij dat ik door deze nieuwe therapie na drie behandelingen mijn voet nu weer normaal kan belasten en het mijn klachten fors verminderd heeft. De behandeling duurt kort en is niet erg pijnlijk. Eugene gaat zorgvuldige te werk, legt alle stappen van de behandeling goed uit en adviseert je op een eerlijke en betrouwbare wijze. Ik kan deze behandeling zeker aanraden.”

J. H.

“Op 8 april j.l. ben ik van de trap gevallen en heb ik mijn linkerenkel flink geblesseerd. Fysiotherapie hielp maar deels, ik bleef dan ook flink klachten houden, zeker tijdens en na het wandelen. De enkel bleef dik en pijnlijk. Ook de oefeningen gaven geen echte verbeteringen. Er was steeds sprake van een terugval. Het voorstel was om een echo te laten maken om te zien wat mijn klachten veroorzaakten. Het bleek dat mijn enkelband flink verdikt en stug was; er was een onrustig beeld te zien. Het voorstel van Eugene Bakker was de nieuwe therapie Percutaneous Needle Electrolysis, ook wel PNE genoemd. De behandeling is iets venijnig maar zeker te goed doen. En, niet onbelangrijk, ik heb er na de eerste behandeling al erg veel plezier van gehad. Na twee tot vier dagen rustig aan te hebben gedaan, ben ik drie dagen gaan wandelen in een bergachtig gebied. Ik liep met een enkelband/-brace en gaf de enkel ‘s avonds rust. Dit ging zoveel beter dan ik had gehoopt! Ik liep geheel pijnvrij en de enkel was niet meer zo dik aan het einde van de dag. Een verbetering voor mijn gevoel van wel 60 tot 70%! Nu na de tweede behandeling ben ik zo goed als pijnvrij. Lopen gaat goed, ik gebruik mijn enkel weer voor de volle 100%, en de pijnklachten zijn verdwenen. Zelfs wanneer ik een ‘verkeerde’ beweging maak is het even pijnlijk maar de pijn verdwijnt snel. Eigenlijk denk ik nog maar zelden aan mijn enkel. De rest van de genezing volgt, maar nu zonder dat ik er last van heb! Dank voor de behandeling Eugene en het goede resultaat. Ik ben ervan overtuigd dat ik zonder deze therapie nog lang niet zover zou zijn als nu!”

G. v. W.

“In verband met klachten aan mijn achillespees – ik had veel pijn, vooral bij het aflopen van de trap – en daarbij een slijmbeursontsteking heb ik een aantal behandelingen gehad. In ongeveer zeven weken heb ik vier keer een PNE-behandeling gehad en daarbij oefeningen om de achillespees te versterken. Het aanprikken van de naald en de schokjes waren af en toe wat gevoelig, maar verder erg goed te doen! Nu, na twee maanden, zijn de klachten zo goed als weg en ervaar ik zeker 90% verbetering!”

Ü.

“Hoi Eugene, ik wil je via deze weg vertellen dat het goed gaat met mijn hiel. Ik heb bijna geen pijn meer, dank daarvoor! En ik heb zojuist je gegevens aan een collega gegeven van wie zijn vrouw klachten heeft aan haar hiel. Dit klonk voor mij als een bekend verhaal, dus dan weet je dat hij contact met je opneemt. Groet, Ülker”

J. v.d. G. 

“Vanaf 17 maart 2017 loop ik met een peesontsteking in mijn duim. Ik dacht ‘dat gaat wel weer over’. Helaas dat gebeurde niet. In mei ging ik naar de huisarts en kreeg ik op aanraden van de huisarts een diclofenac-kuur. Mijn peesontsteking ging daardoor over, maar na een week was de pijn weer terug. Ik ging terug naar de huisarts. De volgende stap was fysiobehandelingen, bij een andere fysiopraktijk. Net zoals bij de medicijnen, ging het in eerste instantie beter en dacht ik dat het hielp. Maar het ging niet over. Na zes behandelingen bij de fysiotherapeut moest ik terug naar de huisarts. De huisarts wilde mij doorsturen naar een chirurg in het ziekenhuis om mij aan mijn pees te laten opereren (ik had dan zes weken moeten herstellen van de operatie). Ondertussen had ik in de krant gelezen over de behandeling PNE. Ik heb eens goed nagedacht en besloot dit te proberen. Geloof het of niet, maar binnen twee behandelingen was ik van mijn peesontsteking af. Het is nu vier weken sinds de laatste behandeling en de pijn is nog steeds weg. Ik kan weer werken (in de thuiszorg waar ik mijn arm/hand veel nodig heb en veel last had van mijn pees waardoor werken bijna onmogelijk werd), ik heb geen pijn meer en ik ben zeer tevreden. Als dit niet had gewerkt, dan was ik veel langer uit de roulatie geweest. Nu heb ik gewoon mijn werk voort kunnen zetten.”

A. S. 

“In oktober 2017 kwam ik bij het fysiotherapeutisch centrum, met de vraag of de PNE-therapie op mij toegepast kon worden. Ik liep al een jaar lang met een peesontsteking aan de binnenkant van mijn enkel, bij de aanhechting van de bot-pees. Na een intakegesprek en echo bleek dat ik in aanmerking kwam voor de PNE-therapie. Driemaal heb ik deze, bijna pijnloze, behandeling ondergaan. Een paar weken na de laatste behandeling heb ik nagenoeg geen pijn meer bij het lopen en zitten en ook de zwelling is weg. Dus ik heb resultaat gehad bij deze behandelmethode.”

W. v.d. H.

“De PNE-behandeling heeft het gewenste effect gehad. De pijn is niet helemaal verdwenen maar wel een stuk minder. De hersteltijd na een intensieve training of wedstrijd is daarnaast aanzienlijk korter. Ook zijn de intensieve steken die er eerst waren in het geheel verdwenen. Verder is de stijfheid is veel minder.”

C. P. 

“Na een bezoek aan de podoloog die mij erg dure steunzolen aansmeerde en een kwebbelpraatje met iemand bij de Lidl kwam ik op zijn aanraden terecht bij dhr. Bakker voor shockwavetherapie. Oh wat had ik veel pijn door een hielspoor. De eerste keer werd ik na een gedegen onderzoek behandeld met een apparaat wat schokjes veroorzaakte op mijn hiel. Heel raar, maar ik voelde al gelijk minder pijn. Hierna heb ik nog driemaal dezelfde behandeling gehad, één keer per week. De pijn werd minder, maar was nog niet over. Vervolgens ben ik twee keer behandeld met PNE in mijn hiel. Deze behandeling was af en toe best pijnlijk. Ook de dag erna had ik nog wat pijn, ik denk door de wond binnenin mijn voet. En toen… weg was de pijn! Ik ben heel blij met het resultaat. Mijnheer Bakker, bedankt!”

M. Z. 

“Sinds juli dit jaar had ik klachten door een peesplaatontsteking onder mijn linkervoet. De klachten waren zo hevig dat ik nog maar kleine stukjes kon lopen, wat  erg beperkend was voor mijn functioneren. Drie shockwavetherapiebehandelingen, uitgevoerd bij een andere fysiotherapiepraktijk, gaven geen enkel herstel of pijnverlichting. Toen werd ik gewezen op een behandeling van Eugene Bakker bij FysOptima. Na een intakeconsult, waarin Eugene Bakker op een echo een verdikking in de peesplaat kon zien, bood hij aan te gaan behandelen met Percutaneous Needle Electrolysis (PNE). Ik kreeg een heldere uitleg over de mogelijkheden en de risico’s, waardoor ik er vertrouwen in kreeg dat deze behandeling geschikt voor mij zou kunnen zijn. Voor de eerste behandeling, een week later, plaatsvond heb ik een formulier ondertekend, waarin nogmaals de risico’s vermeld waren.

Het inbrengen van het naaldje was gevoelig, de drie stroomstootjes daarentegen pijnlijk. Hier schrok ik wel van, gelukkig was de pijn na een paar seconden weg. Ik had het advies gekregen 48 uur rustig aan te doen, en dat is ook wel nodig: door de prikkeling lijkt het wel alsof je hele systeem een beetje van slag is. Na de eerste behandeling had ik nog niet heel veel pijnvermindering, na de tweede behandeling van een week daarna – die overigens veel minder pijnlijk was – wel. Ik had na een paar dagen niet meer die felle directe pijn in mijn hiel bij het lopen en ik was er ook niet meer bij iedere stap mee bezig. Na twee weken kon ik dit in percentages aanduiden: de verbetering was 75-80%. Eugene besloot nog een behandeling uit te voeren. Deze derde en tevens laatste zat qua gevoeligheid tussen de eerste en tweede in en gaf mij na een paar dagen het gevoel zelfs even pijnvrij te zijn. Door wat intensievere belasting kwam de pijn wel terug, maar dit herstelde ook weer snel.

Concluderend kan ik zeggen heel blij te zijn met de PNE-behandelingen. Ik heb er enorm veel baat bij gehad: de pijn is zoveel verminderd dat ik weer normaal kan lopen. Althans, doordat ik zo lang niet goed heb gelopen ben ik wat onzeker op straat geworden. Ik rol mijn voet nog niet goed af en ga dus nog een paar keer trainen op de loopband en wat oefeningen doen bij een collega van Eugene.”

E. v. D.

“Sinds 2004 liep ik al met hielspoorklachten. Sinds een klein half jaartje werden de klachten zo ontzettend erg dat ik ’s ochtends niet normaal mijn bed uit kon komen en ik eerst mijn voeten moest strekken om er voorzichtig op te gaan staan. Hierna liep ik met veel pijn een paar stappen en daarna pas kon ik ‘normaal’ lopen. Op dat moment ben ik naar de fysiotherapie gegaan voor een PNE-behandeling. Ik ga niet ontkennen dat ik hier heel erg tegen op zag. Het moment dat de eerste schokjes binnenkomen was even pijnlijk, maar nu de behandeling is afgelopen is het dit zeker waard geweest. Na drie behandelingen met PNE is de pijn met zo’n 70 tot 80% minder geworden. Nu kan ik weer normaal mijn bed uitkomen en normaal lopen, ook als ik een dag zonder zooltjes thuis heb gelopen.”

J. V.

“Een hielspoor aan mijn linkervoet, zo constateerde ik in juni 2017 toen ik internet raadpleegde nadat ik de symptomen had ingetoetst. Niets aan te doen, is na twee jaar weer over. Ik ben 62 jaar en heb in mijn leven nooit gezondheidsklachten gekend. Alles ging bij mij normaliter na korte tijd vanzelf over. Dit was dus even slikken. Hielklachten, leer er maar mee leven is dan toch gauw wat je te horen krijgt. In de zomervakantie begon het mij steeds meer te dagen dat lange wandelingen maken met een hielspoor knap lastig is. Ik plaatste een inlegzooltje in mijn wandelschoenen en zo kon ik toch met enig afzien behoorlijk lang lopen, maar een zeurende pijn bleef ik ook tijdens het wandelen voelen. Na mijn vakantie bleef het steeds maar hetzelfde voelen en merkte ik geen verbetering. Toen begon ik toch wat chagrijnig te worden. Was er dan helemaal niets aan te doen?

Jazeker, je raadt het al! Er kwam toch een oplossing, namelijk PNE. Ik heb deze behandeling drie keer ondergaan in een tijdsbeloop van acht weken. Het resultaat is een sterke verbetering van mijn hielspoorklachten. Ze zijn zodanig verdwenen dat ik er overdag en ook ’s nachts niets van merk. Kortom het houdt me niet meer zo bezig, terwijl dat in de maanden daarvoor wel degelijk het geval was. Af en toe is er nog wel enige sprake van opspelende gevoeligheid, maar daarvan is mij door de fysiotherapeut verteld dat dit langzaam gaat en met de tijd verder zal genezen. Het begin van het herstel is door middel van PNE in de goede richting geduwd. Ik ben erg tevreden met het resultaat.”

A. v.d. H.

“Wegens langdurig chronische klachten aan mijn schouder, ben ik door mijn fysiotherapeut doorverwezen naar Eugene Bakker van Fys’Optima in Delft. Eerder zijn ze begonnen met shockwavetherapie, maar dat gaf niet voldoende resultaat. Bij Eugene heb ik drie behandelingen gehad met de PNE-methode. Het is totaal pijnloos en snel. We zijn nu een paar weken verder en ben zeer tevreden, de pijn is vrijwel verdwenen. Deze therapie is een aanbeveling voor een ieder met chronische klachten!

Eugene Bakker, dank voor wat je voor mij hebt gedaan, je bent geweldig!!!!!”

R. v. R. 

“Beste Eugene,

Ik zou je laten weten hoe het nu gaat met de achillespees na het opbouwen van de training na de PNE behandeling.
Sinds afgelopen weekend heb ik de opbouw afgerond en ben nu het tempo aan het verhogen. De differentiatie in training (waar ik min of meer toe gedwongen was ?) bevalt zeer goed en hou ik erin. Gedurende de opbouw geen een keer last gehad. Kortom, het gaat dus goed.”

N. v.d. K. 

“Beste Eugene,

Ik ben blij dat je bij mij de PNE-therapie hebt toegepast. Ik had last van pijn net onder mijn knieschijf met lopen, ik loop twee keer per dag ±45 min. Je dacht drie behandelingen nodig te hebben voor deze klacht, maar na een behandeling was de pijn bij mij weg. Ik heb wel 48 uur rustig aan gedaan, zo als je voorstelde.
Bedankt.”

T. d. Z.

“Een poosje geleden ben ik aanraking gekomen met de behandelmethode PNE. Na ruim een jaar te hebben gekwakkeld met knieklachten en in mijn wanhoop drie verschillende fysiotherapeuten te hebben bezocht, besloot ik PNE een kans te geven. En achteraf ben ik daar heel blij mee. De behandelmethode van PNE is kort maar krachtig, zowel letterlijk als figuurlijk. De drie korte momenten waarop de naald onder stroom wordt gezet zijn even vervelend, maar niet pijnlijk. Zodra de behandeling voorbij is, is de ‘pijn’ alweer weg. Af en toe zijn er een paar dagen later wat irritaties aan het huidoppervlak, maar daar houdt het bij op. Al met al is de behandelmethode snel, simpel, vrijwel pijnloos en heeft het ook aantoonbaar resultaat. De irritatie in mijn knie is stukken minder geworden na de eerste behandeling en na de tweede behandeling is de pijn zo goed als weg!”

Y.E.

“Na lange tijd veel last gehad te hebben van m’n linkerheup heb ik de stap genomen om naar Jordens Fysio Medisch Centrum te gaan. Daar werd door Tamara Helmond en Sjaco Jordens vastgesteld dat er sprake was van peesletsel. Nadat de orthopeed dit bevestigde ben ik in overleg met hun begonnen met de PNE behandeling. Deze is uitgevoerd door Eugène Bakker. Heb met tussenpozen 4 behandelingen gehad. Ik heb dit als zeer positief ervaren. Na de 4e behandeling moet ik het 2 maanden de tijd geven om goed te herstellen. En ik zit zeker al op 80% van hoe het wezen moet, 1 maand na de laatste behandeling.

Aangezien ik voor m’n werk hele dagen moet staan en lopen, kan ik een pijnlijke heup zeker niet erbij hebben. Momenteel doe ik het werk weer met veel plezier, omdat de pijnklachten beduidend minder zijn. PNE is echt een uitkomst voor mij.”

M.K.

“Eind vorig jaar kwam ik bij Eugene Bakker terecht. Een dik half jaar ervoor had ik mijn enkelbanden deels gescheurd. Dit was niet goed hersteld. Mijn enkel bleef wat stijf en pijnlijk aanvoelen. Eugene heeft een echo van mijn enkel gemaakt en daarop was te zien dat mijn band erg verdikt was. Eugene had mij goed voorgelicht wat de PNE behandeling inhield en me duidelijk gemaakt dat ik mijn enkel de eerste 48 uur niet teveel mocht belasten en absoluut geen ibuprofen mocht slikken. Ik heb mij hier ook goed aan gehouden.
De eerste behandeling viel me erg mee. Doordat Eugene het naaldje heel voorzichtig en precies aanbracht, voelde het meer aan als een speldenprik. Hij zei duidelijk, nu breng ik de naald in en nu zet ik er stroom op. Het was een raar gevoel, niet echt pijnlijk maar vreemd, meer als je je elleboog stoot. Heel vreemd dat ik ook tintelingen in mijn hand kreeg, ook dit had Eugene verteld, doordat ik dat ijzeren staafje (geleider) vasthield. De behandeling viel mij mee. De volgende dag was ik wel wat moeier dan anders. Al na een paar dagen merkte ik dat mijn enkel minder stijf en minder gevoelig was. De volgende behandeling was de week erna. De behandeling was hetzelfde, het deed alleen iets meer pijn, ook voelde ik geen tintelingen in mijn hand. Een paar dagen hierna viel ik van de trap waardoor ik meer last van mijn enkel had gekregen. Bij de volgende behandeling na 2 weken zag Eugene ook dat de pees weer dikker was, dat kwam door de val. Hij heeft toen dat dikke stukje en een ander stukje behandeld. Het deed iets meer pijn. Die avond kreeg ik hoofdpijn en de volgende ochtend was ik zo moe dat ik weer even in bed ben gaan liggen. Hierna had ik nergens meer last van en na een week ongeveer voelde mn enkel niet meer stijf aan en deed het geen zeer.
Bij de volgende controle bleek inderdaad dat de band zich goed had hersteld en waarschijnlijk komende weken nog wat zal verbeteren.
Ik ben erg blij dat Eugene deze behandeling bij mij heeft gedaan, het resultaat is prima. Het is denk ik wel een verbetering van 90%. Ik ben er erg blij mee.”

G.K. 

“Na een wandeling van een uur ‘nordic walking’ ontstond een hevige pijn in mijn hiel. Na een bezoek aan de huisarts was de diagnose hielspoor en dit kon wel even duren. Na een paar weken “hinkepinken” door het huis, kreeg ik het adres van de Heer E.Bakker. Shockwave zou een oplossing bieden. Bij het eerste bezoek gaf de Heer Bakker advies: percutane-electrolyse toe te passen. En kreeg ik op een duidelijke en prettige manier te horen wat dit inhield. De eerste prik was het pijnlijkst maar al gauw bleek hoe doeltreffend de behandeling. Niet te veel lopen en rustig aan bleek een goed advies! NU, na nog 3 maal geprikt te zijn en de stroomstootjes hun werk deden, kan de behandeling stoppen. Dit in een tijdsbestek van 28 november  2017 tot 11 januari 2018. Met veel dank voor de prettige benadering en de vakkundigheid”

D.D.

“Op 16 november had ik mijn intake gesprek vanwege hielspoor. Tijdens de intake ben ik goed voorgelicht over de soorten behandelmethode die effectief kunnen zijn hiervoor. Hierbij heb ik gekozen voor de behandeling waarbij je via een dunne naald stoomstootjes krijgt, genaamd Percutaneous Needle Electolysis. De behandeling is niet geheel pijnloos maar als ik het vergelijk met de pijn van hielspoor zijn die paar minuten dat de behandeling duurt iets wat je er zeker voor over hebt. In totaal heb ik 4 behandelingen gehad. De hielspoorpijn was na elke behandeling weer anders. Na de ene behandeling nam de pijn wel iets af maar na andere behandeling nam hij weer toe. Hier was ik zelf ook mede schuldig aan door soms niet genoeg rust in acht te nemen. Maar na de 4e behandeling (6 weken na de 1e behandeling) merkte ik echt verschil. Na deze behandeling was in de eerste week de pijn al met 40% afgenomen en na nog een week nog eens met 40%.

Ik ben erg blij met dit resultaat. De laatste 20% moet nu nog door rustig aan te doen vanzelf weg gaan. De behandeling is voor mij dus een succes gebleken. Ik kan het dus zeker aanraden. Bedankt Eugene voor de goede uitleg en behandeling.”

 

De opleiding PNE

In samenwerking met het Spaanse opleidingsinstituut MVClinic van Prof. Dr. Fermín Valera Garrido (fysiotherapeut bij Real Madrid en werkzaam voor de CEU San Pablo University Madrid) en Prof. Dr. Francisco Minaya Muñoz (eveneens werkzaam voor de CEU San Pablo University Madrid) biedt Enraf-Nonius deze opleiding aan. Benieuwd naar de cursusdata?


Gerelateerde producten

Esaote MyLabX8
Nieuw

Esaote MyLabX8

Echografie contactgel, 250 ml

Echografie contactgel, 250 ml

€ 3,00 incl. BTW
Compass 600 Shoulder Press / Vertical Row

Compass 600 Shoulder Press / Vertical Row

EN-Cardio Bike Reha met verstelbare cranks

EN-Cardio Bike Reha met verstelbare cranks

Gerelateerde cursussen

Advanced opleiding Echografie Handtherapie [level 2]

Geen data bekend

Advanced opleiding echografie Kleurendoppler [level 2]

1 dag - 27 oktober 2020

Kennismaking shockwavetherapie (gratis)

0.5 dagen - 8 oktober 2020

Voor vrijblijvend advies en hulp

Neem contact met ons op