Inschrijven voor

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Je ontvangt binnenkort per e-mail een bevestiging van je inschrijving.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Bedankt voor het inschrijven.

Vul uw gegevens in

Om dit bestand te kunnen downloaden hebben wij uw e-mailadres nodig.

Bestand downloaden

Bedankt voor uw aanvraag, de download zal nu starten in een nieuw venster.

Basisopleiding echografie Voet en Enkel

Cursusinformatie

Cursus prijs:

€1790,-

Duur dagen:

5

Studie-uren:

15

Max. deelnemers

15
Inschrijven voor deze cursus Klik op de button en kies een datum

Basisopleiding echografie Podotherapie

Deze opleiding vormt een zeer uitgebreide en gedegen basis voor de voet- en enkelechografist in de eerste lijn en is de ideale vooropleiding voor de masterclasses. De opleiding bestaat uit 4 dagen + 4 online lesmodules + het examen.

Deelnemers werken gestructureerd door alle gebieden van de voet en enkel. Elk dagdeel komt er een gebied bij, puur praktijkgericht door vooral te doen onder leiding van betrokken docenten. Onze bijzondere lesmethoden stelt deelnemers in staat zich in slechts 4 dagen te ontwikkelen tot een voet- en enkelspecialist die beschikt over bijzondere kennis met betrekking tot echografietechnieken.

Voordeel van onze echo opleiding

Een groot voordeel van onze echo-opleiding is dat je zelf de online lessen kunt volgen op een willekeurig moment voor aanvang van de hands-on lessen. Ons eLearning platform kan je net zo vaak bekijken als je maar wil. Daarmee is het frontaal lesgeven voor het grootste gedeelte verdwenen. Luisteren naar de docent kan ook thuis. De contacturen kan je beter gebruiken om te oefenen met de probe in de hand en een docent die over je schouder met je meekijkt.

De opleiding wordt verzorgd door Podozorg Nederland, SonoSkills en Enraf-Nonius. De lessen worden gegeven op de middag en de aansluitende avond, tenzij anders aangegeven. De lestijden zijn van 12.30 uur tot uiterlijk 20.00 uur. De opleiding heeft een looptijd van 2 maanden, inclusief roostervrije weken.

Tijdens de opleiding wordt zowel zelfstandig als in groepen gewerkt. Er wordt deelgenomen aan:

eLearning platform

Deze lessen worden individueel thuis gevolgd. In de video’s wordt de lesstof aan de hand van presentaties uitgelegd, moeilijke onderdelen worden nader verklaard.

 

Praktijkles

Praktijklessen worden verzorgd in het skillslab waar meerdere echosystemen staan. Gedurende een praktijkles werken de studenten in kleine groepjes. Deze bijeenkomsten bestaan uit een instructie, een demonstratie en het onder begeleiding uitvoeren van (een deel van) het onderzoek. Er wordt aandacht besteed aan de diverse manieren waarop het mogelijk is om structuren echografisch af te beelden.

 

Zelfstudie

Door middel van zelfstudie maakt de student zich de stof (individueel) eigen. Dit gebeurt door het bestuderen van verschillende bronnen maar ook door het uitvoeren van opdrachten en/of het opdoen van ervaring op de werkvloer.

Onderzoeksvaardigheden

 • Het uitvoeren van een grondig echografisch onderzoek in verschillende vlakken.
 • Normale ultrasone anatomie en veelvoorkomende normale varianten.
 • Spieren en pezen van voet en enkel herkennen.
 • Tendinopathie en partiele en totale rupturen van de achillespees en peroneus pezen herkennen.
 • Gewrichtseffusie en corpora libera herkennen.
 • Fasciitis plantaris herkennen en typeren.
 • Ganglia herkennen en onderscheiden van massief ruimte-innemende laesies.
 • Artrogene hydrops herkennen.
 • Enkelbandletsels herkennen.

Pathologie van voet en enkel

Aan bod komen onder andere:

Tendinopathie, partiële en totale ruptuur van de achillespees; bursa retrocalcaneare, vetlichaam van Kager, peeslaesies peroneus pezen; effusie bovenste spronggewricht kraakbeen en cortex en corpora libera; fasciitis plantaris; hielspoor; bovenste spronggewricht vanaf ventraal en vanaf dorsomediaal, lig. talofibulare anterius en het lig. calcaneofibulare; ossale afwijkingen tibia en fibula en talusrol.

Data

 • 27 maart 2019: 12:30 – 20:00 uur
 • 10 april 2019: 12:30 – 20:00 uur
 • 24 april 2019: 12:30 – 20:00 uur
 • 8 mei 2019 : 12:30 – 20:00 uur
 • 22 mei 2019: examens: 9:00 – 17:00 uur

Accreditatie

Onze opleiding is geaccrediteerd door de NVvP en het KABIZ. Deze opleiding is toereikend voor het beginnen van een professionele carrière in de echografie van voet en enkel. Als professional ben je na deze opleiding in staat om targetecho’s en diagnostische echo’s te maken van voet en enkel van de meest voorkomende pathologie en daar verslag van te doen. Het is verstandig om na deze cursus eerst praktijkervaring op te doen en pas daarna een masterclass te gaan volgen.

Docenten

Robert Wonink
Robert Wonink Registerpodoloog en MSU-echografist

Werkzaam in een focuskliniek voor bewegingszorg. Robert Wonink is gespecialiseerd in echografie voor de orthopedisch chirurg, gespecialiseerd in voet en enkel.

Basisopleiding echografie Voet en Enkel

27 Mrt Spot on Medics - Hoofddorp 5 cursusdagen Inschrijven

Gerelateerde producten

Bekijk

Hitachi E2 Expert

Bekijk

Philips Lumify

Bekijk

Esaote MyLabGamma

Voor vrijblijvend advies en hulp

Neem contact met ons op